geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Nieuwe chip op creditcard sluit fraude niet uit

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

In de Verenigde Staten zijn per ingang van 1 oktober heel wat creditcards omgeruild. Het ging om oude creditcards die over een magneetstrip beschikten. Deze werden vervangen door een veiligere kaart met chip die het risico op fraude moet beperken.

Nieuwe creditcards sluiten fraude niet uit

De FBI heeft in een verklaring landgenoten en andere gebruikers van creditcards gewaarschuwd. De nieuwe creditcards met chip zouden dan wel aanzienlijk veiliger zijn, toch zou het risico op fraude niet geheel uitgesloten kunnen worden.

Wanneer u er voor kiest om uw boodschappen of specifieke diensten af te rekenen met behulp van uw creditcard zal de chip extra informatie naar de bank sturen. Op deze manier kan er beter worden beoordeeld of het over een betrouwbare transactie gaat of niet. Het gevaar schuilt er volgens de FBI evenwel in dat deze informatie door criminelen zou kunnen worden verhandeld op de zwarte markt. Mochten deze gegevens aangekocht worden door criminele organisaties zou dat betekenen dat de extra beveiliging teniet wordt gedaan.

Uitlezen van gegevens uit pinautomaat

Een tweede geval van fraude zou kunnen optreden door het uitlezen van de gegevens van de kaart uit een pinautomaat. Criminelen kunnen deze immers besmetten met kwaadaardige software waardoor de gegevens in handen van de verkeerde persoon kunnen vallen. Tot slot zorgt de nieuwe chip er voor dat de beveiliging niet wordt vergroot in geval van diefstal of bij verlies. Ook wanneer er een aankoop via het internet wordt gedaan wordt er geen beroep gedaan op de functie van de chip.

Veiligheidstips

Om er voor te zorgen dat de creditcard op zo veilig mogelijke wijze wordt gebruikt heeft de FBI nog een lijstje met vier belangrijke tips opgesteld:

  • Geef uw creditcard niet aan derden en let altijd goed op wat er mee gebeurt.
  • Controleer steeds uw afrekening op vreemde transacties.
  • Bij gebruik van uw creditcard in een hotel of winkel betaalt u best zoveel mogelijk met pin. Dit is veiliger dan een handtekening.
  • Bij diefstal van uw creditcard dient u dit zo spoedig mogelijk te melden aan uw bank.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!