geld lenen kost geld

NVVK signaleert problemen kredietverstrekking aan lage inkomens

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wel eens gehoord van de NVVK? Dit is de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. Deze vereniging vindt dat commerciële kredietmaatschappijen en banken onnauwkeurig zijn met de verstrekking van leningen aan mensen met (te) lage inkomens. Zo verstrekt een gedeelte van de banken en kredietverstrekkers, vindt de NVVK, te grote leningen aan de minima. De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet wil zijn leidende rol weer terug in de kredietmarkt voor mensen met lage inkomens. Daarmee willen ze voorkomen dat minima zich in de schulden werken.

Gemeentelijke kredietbanken houden zich aan afspraak met NVVK

Enige tijd geleden hebben de NVVK en de Gemeentelijke Kredietbanken in Nederland de afspraak gemaakt geen kredieten meer te verstrekken aan mensen met een inkomen van 130 procent van het minimumloon. De Gemeentelijke Kredietbanken houden zich hier al jaren aan. De voorzitter (meneer Jaarsma) van de Gemeentelijke Kredietbanken geeft aan dat alle leden, want niet alleen de Gemeentelijke Kredietbanken hebben zich aangesloten bij de NVVK, mede door de afspraak de kredietportefeuille op een lager pitje gezet hebben. De heer Jaarsma vindt dat de banken en kredietverstrekkers, die niet aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, er niet goed aan doen dat ze in het ontstane gat zijn gesprongen. Zo verstrekken ze vaak te hoge kredieten aan mensen met lage inkomens.

Kopen op afbetaling en schuldhulpverlening

Het kopen op afbetaling in veel winkels is de heer Jaarsma een doorn in het oog. Het zijn vaak mensen die daardoor in de schuldhulpverlening belanden. Ze worden mensen ertoe aangezet om dure apparatuur te kopen op afbetaling, terwijl ze misschien voor iets heel anders in de winkel kwamen. Mensen met lage inkomens worden onvoldoende beschermd. Dat kan en moet beter, aldus de voorzitters.

Toename schulden in Nederland

Het gaat goed met de economie in de Eurozone en met de Nederlandse economie. Tenminste, de bedrijven maken weer winst. Maar de koopkracht is er nog steeds niet op vooruit gegaan. Dat merkt ook de schuldhulpverlening. Volgens de heer Jaarsma neemt het aantal schuldenaren nog ieder jaar toe met tien procent.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!