geld lenen kost geld

Onderzoek consumentenbond toont onvrede over banken

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Er is een toenemende mate van ontevredenheid over de Nederlandse banken onder Nederlanders. Dat toont een onderzoek aan van de Consumentenbond en de cijfers liegen er niet om. De ABN Amro komt wat dat betreft het slechtste uit de bus. Maar liefst twintig procent van de klanten van deze bank geeft een onvoldoende. Daarop volgen banken zoals de Rabobank en ING. Vijftien procent van de ondervraagden geeft de ING een onvoldoende. Daarnaast overweegt 25% om over te stappen naar een nieuwe bank.

Service en kosten

Het grootste probleem zit hem in de kosten. Ondervraagden geven aan dat ze te weinig terugkrijgen voor de kosten die ze maken. Klanten hebben het gevoel dat de bank steeds minder zaken voor hen regelt, terwijl de kosten wel gewoon blijven stijgen. Het tekort aan goede service is een grote frustratie onder veel ondervraagden. Maar liefst een zevende deel is hier ontevreden over en veertig procent van de klanten is niet tevreden over de afhandeling van klachten.

Klant staat niet op de eerste plaats

Klanten hebben daarnaast het sterke gevoel dat de banken puur voor eigen winst gaan en dat niet zij op de eerste plaats staan. Waar banken zoals de Rabobank, ING en ABN Amro steken laten vallen, doen de kleinere banken zoals Triodos Bank en ASN Bank en RegioBank het beter, volgens ondervraagden.

Rood staan is nog steeds duur

Rood staan bij de drie grootste banken is nog altijd duurder dan rood staan bij de kleinere banken. De leentarieven bij de ABN Amro en Rabobank zijn nog steeds 13,5% op jaarbasis. Dit is opvallend, aangezien de banken zelfs een negatieve rente ontvangen wanneer ze zelf geld lenen. Je zou toch denken dat klanten hiervan zullen profiteren. Dat is niet het geval. Klanten zijn daarnaast ontevreden over de rentetarieven die worden gehanteerd bij bijvoorbeeld doorlopende krediet of persoonlijke leningen. Ook al lenen banken steeds vaker goedkoop geld, dit is niet terug te zien in de tarieven die ze hanteren voor particuliere leningen. Onvrede over banken stijgt hierdoor alleen maar.

Welke bank past bij jou?

Wat is het rendement van een spaarproduct? Bij het kiezen van de juiste bank is het verstandig om te letten op de rentestabiliteit. Ga na wat de rentes waren die de bank in de afgelopen jaren heeft vergoedt aan spaarders. Let niet perse op de actuele spaarrente. Dit zijn vaak actierentes. Daarnaast let je bij het kiezen van een bank op de service. Dit is belangrijker dan je denkt; Moet je alles online regelen of is er een bankkantoor in jouw regio? Hoe snel kan je alles vinden op de website? Zijn spaarproducten gemakkelijk te openen? Ook moet de bank jou voldoende veiligheid bieden. Vertrouw je spaargeld alleen toe aan een bank met een depositogarantiestelsel en die is aangesloten bij de DNB. Bij een faillissement krijg je gegarandeerd tot 100.000 euro vergoed.

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!