geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Op elk moment geld opnemen met het doorlopend krediet

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het doorlopend krediet is een beetje de vrijbuiter onder de leensoorten. Hij is er wanneer u hem nodig heeft maar heeft maling aan allerlei strenge voorwaarden. Zo kunt u altijd geld opnemen wanneer u eens krapper bij kas zit of een aankoop wilt doen. En heeft u dat geld weer afgelost, dan kunt u op een later moment daar gewoon weer gebruik van maken! In feite mag u zelf bepalen hoe lang u over de aflossing doet. Maar ieder voordeel heeft zo zijn nadeel. In dit geval is dat de variabele rente. Meer daarover leest u op deze pagina.

Op ieder moment geld beschikbaar met het doorlopend krediet

Heeft u wel eens wat geld nodig en wilt u daarvoor niet uw spaarrekening plunderen? In sommige gevallen is het inderdaad onverstandig om spaargeld te gebruiken voor een bepaalde uitgave. Bijvoorbeeld als u het spaartegoed lang moet laten staan en u anders een boete moet betalen bij een geldopname. Maar het kan ook zijn dat u het prettig vindt om wat geld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven. In beide gevallen kan het doorlopend krediet uitkomst bieden. U mag tot het kredietlimiet (deze komt u overeen met de bank) doorlopend geld opnemen, op ieder gewenst moment.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Kenmerken van deze kredietvorm

Sluit natuurlijk nooit zomaar een krediet af zonder dat u eerst op de hoogte bent van zowel de eigenschappen als voorwaarden van de lening. Vroeg of laat zult u ook een doorlopend krediet moeten aflossen, ook al heeft u daar alle tijd voor… Het belangrijkste kenmerk van deze kredietvorm is dat hij geen duidelijke looptijd kent. Het geld dat u aflost mag u weer opnieuw opnemen. Wel moet de lening zijn terugbetaald voordat u een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Dit kan verschillen per bank. Over het algemeen hanteren banken een leeftijdsgrens van 70 jaar waarop het krediet moet zijn afgelost. Dit om te voorkomen dat de lener sterft terwijl er nog een leenbedrag open staat. Naast dat het doorlopend krediet dus geen duidelijke looptijd heeft, staat ook de rente niet vast. Dat kan in uw voordeel zijn maar het zou ook nadelig voor u kunnen uitpakken.

Variabele rente is niet aftrekbaar

Overigens geven kredietverstrekkers altijd duidelijk aan (dat zijn ze verplicht!) wat voor minimale én maximale leenrente u kan verwachten. Een klein nadeel van deze leenvorm is dat de rente nooit fiscaal aftrekbaar is. Gebruikt u het doorlopend krediet als woonkrediet (d.w.z.: voor verbeteringen aan uw woning), dan mag u de rente daarvan niet aftrekken van het belastbaar inkomen (box 1).

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Voordelen:

Altijd wat extra geld achter de hand;
Zo kunt u kosten opvangen;
Alleen rente betalen over de bedragen die u heeft opgenomen;
U mag afgeloste gedeelten van de lening weer opnemen;
Daalt de rente? Dan leent u extra goedkoop geld.

Doorlopend krediet aanvragen voor….

Het doorlopend krediet is een minder geschikte leenvorm voor zeer prijzige uitgaven. Kies in dat geval voor een persoonlijke lening. Doorlopende kredieten zijn vooral geschikt voor uitgaven waarvan de totale kosten vooraf onbekend zijn, zoals:

Inrichting van uw woning;
Aanschaf van nieuwe keukenapparatuur;
Een kleine renovatie;
De aanschaf van schoolspullen voor uw kinderen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!