geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Waar op te letten bij het afsluiten van een lening?

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

Stel dat u een grote aankoop moet doen of dat u een tijdje wat extra geld nodig hebt. Dan is de kans groot dat afsluiten van een lening noodzakelijk is. Omdat er verschrikkelijk veel aanbieders van leningen zijn is het niet gemakkelijk om de juiste er uit te pikken. Zelfs het vergelijken is al moeilijk als u niet precies weet waar op te letten bij het afsluiten van een lening. U wilt natuurlijk wel voorkomen dat u straks aan allerlei vervelende voorwaarden vast zit. Om het in de toekomst iets gemakkelijker te maken volgen hier een aantal tips.

De rente
Dit lijkt een inkoppertje, maar toch is dit probleem nummer 1 als het aankomt op het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden van de lening. De rente kan namelijk verschillen van vorm en van hoogte. Wanneer u een lening met een bepaalde looptijd afsluit dan is de rente vaak vooraf vastgesteld en voor de gehele duur van de terugbetaalperiode hetzelfde. U moet er dan op letten dat de rente die u wordt aangeboden niet veel te hoog is. De rente is namelijk niet voor iedere aanbieder en elke lening hetzelfde, dus de kans dat u getest wordt is reëel.

Uw eigen budget
Dat u het gehele bedrag niet in één keer kunt betalen is logisch, daar sluit u de lening voor af. Toch is het ook wanneer u gaat lenen belangrijk dat u let op uw budget. Wanneer u namelijk een te hoog bedrag leent komt u zonder twijfel in problemen. U bent namelijk kwetsbaar voor betalingsachterstand in zo’n geval. U kunt de aflossing en de rente misschien al snel niet meer betalen en u komt daardoor onnodig in allerlei problemen terecht. Door eerst uit te rekenen hoeveel u iedere maand zou kunnen missen kunt u een goede inschatting maken van het totale bedrag dat u kunt lenen.

Waar gaat u de lening voor gebruiken?
Er zijn twee verschillende soorten leningen, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Welke van de twee u het best kunt gebruiken is afhankelijk van de reden waarvoor u leent. Moet u bijvoorbeeld een grote aankoop doen, dan kunt u beter kiezen voor een persoonlijke lening die u binnen een bepaalde tijd aflost. Heeft u echter voor een langere periode wat extra geld nodig om uw financiële draagkracht wat te vergroten, dan bent u misschien beter af met een doorlopend krediet. Let er dan wel op dat u ook over langere tijd in staat moet zijn om de leningen af te lossen.

Eindleeftijd
In de wereld van de leningverstrekkers heeft men het vaak over de eindleeftijd. Dit is de leeftijd waarop de lening moet zijn afgelost. Het bestaan van deze eindleeftijd heeft te maken met het risico dat kredietverstrekkers lopen als een lening niet geïnd kan worden. Dat risico wordt groter naar mate de leeftijd van de lener hoger wordt. Dat betekent dus dat de looptijd zeer waarschijnlijk korter wordt als u al wat ouder bent. Wat weer tot gevolg heeft dat de termijnbedragen wat hoger worden. De eindleeftijd waarop een lening afgelost moet worden kan per kredietverstrekker verschillen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!