geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Persoonlijke lening, een van de bekendste leenvormen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Er bestaan heel wat verschillende leenvormen. Er is echter een bepaalde lening die het meest wordt afgesloten, samen met het doorlopend krediet. En dat is de persoonlijke lening. De leenvorm is voor veel leners zo populair omdat men altijd inzichtelijk heeft wat de totale kosten zijn van deze lening. Men leent altijd geld en daartegenover staat een vast rentetarief. Ook wordt de looptijd van de persoonlijke lening van te voren vastgesteld. Een persoonlijke lening biedt leners dus veel vastigheid; Men komt nooit voor verrassingen te staan. Vanwege deze voordelen en eigenschappen, worden persoonlijke leningen daarom dan ook volop gebruikt als autolening of als financiering voor goederen die een vaste waarde vertegenwoordigen. De persoonlijke lening is daarnaast een aantrekkelijke leenvorm en te gebruiken als autolening aangezien de looptijd en tevens de afschrijving van een auto in het beste geval gelijkloopt.

Hoe een persoonlijke lening afsluiten?

Neem altijd veel tijd voordat je een persoonlijke lening afsluit. Je kan namelijk geld besparen door vooraf een vergelijking te doen tussen meerdere persoonlijke lening aanbieders. Neem voor een online geld vergelijking alle moeite en tijd. Let niet alleen op de rentetarieven. Dat zou een beetje naïef zijn. Want ook de voorwaarden van een geld lening zijn enorm belangrijk om mee te nemen in een vergelijking. Veel aanbieders van leningen verplichten klanten bijvoorbeeld om tevens een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit zijn allemaal bijkomende kosten die je lening alleen maar duurder maken. En veel mensen beschikken al over een losse overlijdensverzekering of deze hebben ze al bij hun hypotheek afgesloten. Je verzekerd je in zo’n geval dus dubbelop. Vergelijk ook aanbieders op advieskosten en afsluitkosten. De onkosten daarvan verschillen nogal onderling. Veel kredietverstrekkers rekenen deze bijkomende kosten maar niet alle leningaanbieders.

Voordelen van de persoonlijke lening?

Hieronder lees je wat de voordelen en kenmerken zijn van de persoonlijke lening:

  • De rentes die aanbieders van persoonlijke leningen rekenen zijn nooit variabel. Dat wil zeggen dat de hoogte altijd vaststaat en niet kan wijzigen gedurende de looptijd van de lening. Hierdoor heb je zekerheid.
  • Verder staat ook de looptijd van de lening altijd vast. Je weet dus wanneer je lening is afgelost.
  • Tussentijds en boetevrij extra geld aflossen is niet mogelijk is. Bij bepaalde aanbieders kan dat alleen indien je een boete betaalt.
  • Je betaalt elke maand een  vooraf overeengekomen vast bedrag (dit is incl. rente).

Waarvoor wil je de lening gebruiken?

Het leendoel is belangrijk bij het afsluiten van een persoonlijke lening. De leningverstrekker kan op basis daarvan bepalen of je in staat bent de geldlening op tijd terug te betalen. Een belangrijk punt daarbij is dus onder andere de hoogte van het inkomen. Ook doet de verstrekker een controle naar je BKR historie.

Lenen met gunstige voorwaarden

We raden iedereen aan om altijd extra offertes op te vragen. Ga dus niet in op de eerste de beste aanbieding maar neem de tijd om meerdere offertes van kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de rente maar speciaal op de voorwaarden. Ook let je erop welke eventuele extra kosten meegerekend worden. Veel aanbieders rekenen extra kosten en dat zijn de volgende:

  • Afsluitkosten
  • Advieskosten
  • Kosten overlijdensrisicoverzekering
  • Kosten die je maakt indien je versneld, tussentijds aflost

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!