geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Provisieverbod op Hypotheken

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vanaf 1 januari 2013 is het provisieverbod van kracht. Een financieel adviseur mag geen provisie meer ontvangen voor het afsluiten van een hypotheek. Voorheen werden de verdiensten van de adviseur verwerkt in de hypotheekrente. Met de invoering van het provisieverbod betaal je niet indirect meer voor je hypotheek, maar betaal je deze kosten rechtstreeks aan de adviseur. Je gaat dus betalen voor het advies. Een voordeel hiervan is dat je gemakkelijk adviseurs kunt vergelijken omdat je precies weet hoeveel je betaald voor een bepaald advies.

Kenmerken provisieverbod

  • Je weet exact wat de kosten van je hypotheekadvies inhouden
  • Je kan eenvoudig vergelijken met andere adviseurs
  • Je betaald de kosten van het advies rechtstreeks aan je adviseur

Een groot voordeel van het provisieverbod op hypotheken is dat de adviseur 100% onafhankelijk is. Voorheen had een adviseur nog belang waar je uiteindelijk je hypotheek afsloot, maar met het provisieverbod staat van te voren vast wat de adviseur verdient en zal zijn advies volledig gericht zijn op het belang van de klant.

Kosten hypotheekadvies

De kosten van een hypotheekadvies lopen sterk uiteen. De gemiddelde kosten liggen echter tussen de 1.500 en 2.500 euro per advies. Deze kosten kun je meefinancieren op je hypotheek. Je kan er ook voor kiezen om ze direct aan je adviseur te betalen.

Dit lijken hoge kosten, maar een gedegen advies levert je uiteindelijk meer op dan je hieraan kwijt bent. Daarom is besparen op hypotheekadvies ook geen aanrader. Onervaren adviseurs vragen vaak een lager tarief dan ervaren adviseurs. Dit kan leiden tot duurdere hypotheken waardoor je uiteindelijk veel meer kosten maakt.

Bij de meeste hypotheekadviseurs is een kennismakingsgesprak gratis. Het is dus verstandig om bij een stuk of drie adviseurs langs te gaan om je goed te orienteren op het advies en de kosten. In dit gesprek wordt het adviestraject besproken van begin tot eind en weet je waar je aan toe bent bij de betreffende adviseur.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!