geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Renoveren? Persoonlijke leningen zijn vaak goedkoper dan een tweede hypotheek

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

2 mei 2022

Stijgende energieprijzen, meer thuiswerken en krapte op de woningmarkt maken het kopen van een woning lastig. Dit alles leidt ertoe dat steeds meer mensen besluiten hun woning te renoveren. Heeft u ook plannen in deze richting? Dan wilt u weten wat de beste financiering is. Lening.com helpt u kiezen.

Huiseigenaren hebben sinds het uitbreken van de coronapandemie meer geld in hun woning geïnvesteerd. Dat blijkt uit een recent onderzoek van MoneyView. Belangrijkste renovatiedoelen: meer woonruimte, bijvoorbeeld door een aanbouw, het creëren van een kantoor aan huis, maar ook duurzaamheid en energiebesparing, bijvoorbeeld door isolatie, of door de aanschaf van een warmtepomp of zonnesysteem.

Hypotheek vaak duurder dan krediet

Als de verbouwing financiering nodig heeft, kunnen huiseigenaren kiezen tussen een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. MoneyView heeft de kosten van deze twee opties berekend op basis van een leenbedrag van €17.500. Hoewel de hypotheekrente lager is dan de rente op een persoonlijke lening, scoort de hypotheek niet als beste in de vergelijking van MoneyView. Want als je een hypotheek afsluit, zijn er behoorlijk hoge bijkomende kosten voor taxatie, advies en notaris. Sluit je de hypotheek voor 30 jaar af, dan ben je een stuk duurder uit dan bij een persoonlijke lening. Hoewel je maandbedrag klein is omdat je 30 jaar moet blijven betalen, zijn de totale kosten veel hoger. Sluit je een hypotheek voor 10 jaar af? Dan verlies je ongeveer evenveel als bij een persoonlijke lening met een looptijd van 10 jaar.

Vergelijk de kosten

Als u renoveert, is het de moeite waard om de kosten van de lening te vergelijken met een tweede hypotheek. Houd er rekening mee dat de hypotheekrentes sinds begin dit jaar zijn verdubbeld en dat het einde van deze stijging nog niet in zicht is. Ook duurt het 4 tot 6 weken voordat de hypotheek is afgesloten, terwijl een lening binnen twee dagen op je rekening kan staan. Houd hier rekening mee bij het maken van uw financieringskeuze.

Vraag een offerte aan bij Lening.com

Vraag een offerte aan bij Lening.com voor een goede vergelijking. Wij bellen u dan om het verschil tussen een persoonlijke lening en een tweede hypotheek te bespreken. Als een lening voor jou goedkoper blijkt te zijn, gaan we op zoek naar de kredietverstrekker met het beste aanbod voor jou. Liever een tweede hypotheek? Dan brengen we je graag in contact met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!