geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Rente nog aftrekbaar bij een lening?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Rente nog aftrekbaar bij een lening?

Er is veel te doen over de aftrek van de rente bij met betrekking tot de hypotheken. Toch kan dit natuurlijk ook van belang zijn voor een “gewone” lening. Een consumptief krediet kan, onder voorwaarden, namelijk ook fiscaal aftrekbaar zijn. Maar, dan moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om te zorgen dat de lening verrekenbaar is. Als u de rente fiscaal aftrekbaar kunt maken, kan dit veel geld voor u opleveren. Ga dus altijd na of dit ook voor u mogelijk is.

De voorwaarden voor het mogen verrekenen.

Om de lening te kunnen gaan verrekenen met de inkomstenbelasting moet uw lening aan een aantal voorwaarden voldoen.
Ten eerste moet u het geld dat u ontvangt vanuit de lening gebruiken voor woningverbetering, dat is dus lenen voor een verbouwing of andere verbeteringen. Gebruikt u het geld voor een auto, of andere consumptieve bestedingen, dan is de rente niet fiscaal verrekenbaar.
Ook als u slechts een deel van de lening gaat gebruiken voor woningverbetering, dan is alleen het deel dat u daadwerkelijk voor de woningverbetering gebruikt fiscaal verrekenbaar. U moet dit ook bij de belastingdienst kunnen aantonen.
Een andere zeer belangrijke voorwaarde is dat er een vaste afbouw zitten. Omdat een doorlopend krediet deze kenmerken niet heeft, betekend dit dat een persoonlijke lening alleen 100% voldoet aan de voorwaarden van de afbouw. Mits de looptijd 360 maanden of minder is. En de lening wordt gebruikt voor woningverbetering.
De volledige spelregels hiervoor staan uiteraard ook op de website van de belastingdienst.

Voordelen van de aftrekbaarheid

Is de rente nog aftrekbaar bij een lening? Dan heeft u natuurlijk een groot voordeel. De staat kan dan zelfs tot 52% meebetalen aan uw lening. U kunt dit dan namelijk gewoon opgeven bij de belastingdienst, zij verrekenen dit met uw inkomstenbelasting. U besparing op de te betalen rente loopt dan natuurlijk ook fors op.
Meer weten? Als u een lening wilt gaan afsluiten en u wilt zeker weten of de rente op deze lening fiscaal aftrekbaar is, dan kunt u voor vragen uiteraard te allen tijde contact opnemen met de Belastingdienst.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!