geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Rentepercentage persoonlijke lening

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

Rentepercentage persoonlijke lening vergelijken

De leningsvorm persoonlijke lening is een veel gekozen mogelijkheid. De persoonlijke lening heeft namelijk een vast rentepercentage. Dit biedt niet alleen zekerheid, maar heeft daarnaast nog het voordeel dat je precies weet hoeveel je maandelijks moet aflossen aan de persoonlijke lening. Het rentepercentage persoonlijke lening wordt meteen bij het afsluiten vastgesteld en verandert daarna niet meer.

De werking rentepercentage persoonlijke lening

Als je geld wilt besparen op je persoonlijke lening, dan is het van belang een aanbieder te kiezen met een laag rentepercentage. Ons advies is daarom ook, veel aanbieders met elkaar te vergelijken om uiteindelijk een zo laag mogelijk rentepercentage op je persoonlijke rekening te hebben. Dit kun je doen door vergelijkingssites zoals onze website te gebruiken of bij verschillende aanbieders een offerte op te vragen.

Hou de markt dus goed in de gaten, want de geldende rentepercentage persoonlijke lening verandert continu. Sluit een lening af als de verstrekkers weinig tot geen rente meer vragen. Uiteraard heb je dit niet in de hand en moet je ook een beetje geluk hebben tijdens het afsluiten van de persoonlijke lening.

Berekenen rentepercentage persoonlijke lening

Doordat het rentepercentage persoonlijke lening vaststaat, is het van tevoren gemakkelijk om uit te rekenen hoeveel je betaalt. Vaak ligt het rentepercentage persoonlijke lening tussen de 5 en 12 procent. Wij adviseren altijd om dit vooraf nogmaals te checken, als je een contract voor het afsluiten van de lening ondertekend. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Op veel websites vind je een handige calculator om in het geval van een persoonlijke lening het rentepercentage gemakkelijk uit te kunnen rekenen. Als je offertes bij verschillende aanbieders opvraagt staat hierin vaak het totaalbedrag, dus inclusief de rente. Daarnaast staan hierin ook de maandbedragen die je moet aflossen.

Voorwaarden rentepercentage persoonlijke lening

Voordat je een persoonlijke lening afsluit, is het van belang om te weten wat voor bedrag je wilt lenen en binnen welke termijn je deze lening wil afsluiten. Hoe hoger het bedrag is wat je wil lenen, hoe lager de rente vaak is die hiervoor wordt berekend. Ook heeft de termijn waarbinnen je de lening wil afbetalen vaak invloed op het rentepercentage persoonlijke lening. Als je ervoor kiest om de lening sneller af te betalen betaal je vaak wel meer rente, maar als je het totaalbedrag berekent wat je kwijt bent aan de lening zal je opvallen dat je minder hoeft te betalen.

Het is dus zeker aan te raden om van tevoren de invloed van het rentepercentage persoonlijke lening goed te berekenen. Vaak wil het ook helpen om meerdere offertes van verschillende aanbieders aan te vragen voor de mogelijkheden wat betreft de afbetalingstermijnen.

Persoonlijke lening afsluiten

Het rentepercentage persoonlijke lening heeft dus een grote invloed op de uiteindelijke kosten die je kwijt bent voor een persoonlijke lening . Het is zeker aan te raden om de invloed van het rentepercentage goed te berekenen en verschillende mogelijkheden te bekijken om er zeker van te zijn dat je niet meer betaalt voor je lening dan strikt noodzakelijk is. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van onze website.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!