geld lenen kost geld

Het Sim Only abonnement is weer populair door regels BKR

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De populariteit van Sim Only abonnement is met name in 2017 enorm toegenomen. Consumenten kiezen vaker voor een abonnement zonder telefoon. Een telefoonabonnement moet namelijk sinds mei van dit jaar worden gemeld bij de BKR, indien de telefoon die je er ‘gratis’ bij krijgt duurder is dan €250. Een Sim Only abonnement heeft ook wel degelijk veel voordelen. De voordelen daarvan zetten we hieronder voor u op een rijtje. Heeft u trouwens een negatieve BKR-registratie? Dan kunt u mogelijk geen abonnement met toestel afsluiten en moet u sowieso een Sim Only aanvragen of bellen met een kaart met beltegoed.

“geld lenen kost geld”

Sinds januari is elke telecomaanbieder wettelijk verplicht om op de website de volgende melding te maken: “”geld lenen kost geld”””. Dit zijn ze alleen verplicht als ze een toestel aanbieden als onderdeel van een telefoonabonnement. Vandaag de dag wordt een dergelijk abonnement gewoon gezien als een lening. Je koopt de telefoon immers in feite op afbetaling. Het abonnement wordt als lening geregistreerd bij stichting Bureau Krediet Registratie als de telefoon een hogere waarde heeft dan 250 euro.

Voor sommige abonnementhouders is het een doorn in het oog

Veel houders van dit soort abonnement balen flink. Want zijn ze eens een keertje te laat met betalen, dan wordt daar al gauw een melding van gemaakt bij de stichting BKR. En dat kan later gevolgen hebben voor eventuele leningaanvragen. Alleen al het afsluiten van een hypotheek zou daardoor lastiger kunnen worden. Veel mensen stappen daarom over op Sim Only abonnementen. Dit zijn gewone telecom abonnementen maar dan zonder telefoon.

Ook refurbished telefoons zijn populair

Nu Sim Only abonnementen populair zijn geworden, is er ook vraag naar losse telefoontoestellen. Een markt die daarvan profiteert is de markt met oude mobiele telefoons: Refurbished telefoons. Dit zijn tweedehands telefoons die een opfrisbeurt krijgen en waarvan sommige onderdelen worden vernieuwd. Soms worden ze voorzien van een nieuwe accu en camera en wordt de software geüpdatet. Je krijgt voor relatief weinig geld een goede telefoon die nog jaren mee kan.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!