geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Sluit nu nog uw lening over vanwege lage rente

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Diverse financieel adviseurs raden aan om dit jaar nog leningen over te sluiten vanwege de historisch lage leenrente. Dat de rente laag is, dat zal u vast meerdere malen hebben meegekregen. Sommige mensen staan er echter niet bij stil dat ze, ook al hebben ze enige tijd geleden al een lening afgesloten, ook kunnen profiteren van de extreem lage rente. Wat kan dit voor u betekenen? Hoe kunt u profiteren van de lage rente?

Kansen om te besparen zijn er bijna voor iedereen

Heeft u in het verleden een krediet afgesloten en betaalt u daarvoor, in vergelijking met de huidige lage rentestand, een hoge rente? Wat voor krediet heeft u afgesloten? Een persoonlijke lening -immers ook een consumptief krediet- of een doorlopend krediet? Voor bijna iedereen zijn er kansen om geld te besparen en te profiteren van de historisch lage rente. Dus ook wanneer u in het verleden al geld heeft geleend en nog bezig bent het aflossen daarvan. Zo kunt u een lage rente voor een langere periode laten vastzetten. Dat doet u door uw doorlopend krediet om te zetten naar bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Bij persoonlijke leningen betaalt u tegenwoordig geen boete meer wanneer u deze vroegtijdig aflost of versneld aflost. U kunt dus bij een andere aanbieder een nieuwe persoonlijke lening afsluiten en daarmee uw oude lening aflossen.

Direct lening oversluiten vanwege lage rente

Hoe kan u profiteren nu de rente laag staat? U ziet al die nieuwsberichten over dalende rentes voorbij komen en staat te trappelen om iets te ondernemen? Misschien heeft u nog niet aan oversluiten gedacht. Bijvoorbeeld omdat u er vanuit gaat dat u ergens aan vastzit, aan ongunstige leenvoorwaarden. Het is eenvoudiger dan u denkt: Sluit gewoon nu uw lening over. Oversluiten is kosteloos en een bank kan u daarbij helpen.

Oversluiten doorlopend krediet

U kunt uw huidige doorlopend krediet omzetten/oversluiten naar een andere doorlopend krediet, bij een andere aanbieder. De rente bij een doorlopend krediet is variabel. U zou nu dus eigenlijk kunnen profiteren van de lage leenrente met uw huidige doorlopend krediet. Maar de verwachting is dat de rente in 2018 gaat stijgen. Verstandig is het daarom om uw krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening. U betaalt dan misschien nu een iets hogere rente, maar de rente kunt u wel vast laten zetten. Maandelijks lost u een vast gedeelte af. U weet dus wanneer de lening in zijn geheel is afgelost.

Persoonlijke lening oversluiten

Maak van uw persoonlijke lening met hoge rente een nieuwe lening met een lage rente. Sluit uw lening dus over. U kunt online een nieuwe leningaanvraag indienen bij een kredietverstrekker. U geeft daarbij aan dat u de lening wilt gebruiken om een oude lening af te lossen. De nieuwe aanbieder kan het oversluiten gratis voor u regelen. U kunt lenen tegen een lagere rente en wellicht ook tegen gunstiger voorwaarden! De lage leenrente zorgt ervoor dat er veel meer persoonlijke leningen dan doorlopende kredieten worden afgesloten.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!