geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Starters krijgen hulp van gemeente Berg en Dal

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

BERG EN DAL – 11 oktober 2017 | Starters op de woningmarkt die in de gemeente Berg en Dal wonen, die kunnen vaak bij de bank niet terecht voor een hypotheek die de volledige woningwaarde financiert. Dat probleem geldt overigens ook voor veel andere consumenten in het land. Zij moeten óf eigen geld inleggen óf ze zijn aangewezen op huren. En dat laatste is vaak ook niet mogelijk vanwege het beperkte aanbod van huurwoningen en dus lange wachtlijsten.

Lening van €30.000

Starters hebben in de gemeente in ieder wel reden tot juichen. Als ze aan de nodige voorwaarden voldoen, dan kunnen ze aankloppen bij de gemeente Berg en Dal voor een starterslening tot max. €30.000. Dat moet veel mogelijkheden bieden.

23 tot 27 jaar oud? Dan is een hypotheek afsluiten lastig

Jongeren hebben moeite met het afsluiten van een hypotheek bij de bank die hoog genoeg is voor het aankopen van een starterswoning. Jongeren vanaf 23 jaar tot en met 27 jaar blijken met name aan te lopen tegen problemen. Die doelgroep moet eigen spaargeld steken in een koopwoning of thuis blijven wonen.

Huren geen optie

Huren is vaak geen optie. Het blijkt dat maar liefst 47 procent van de starters thuiswonend is. De rest huurt noodgedwongen een woning terwijl ze maar wat graag zouden kopen. De gemeente wil deze jongeren graag de helpende hand bieden.

Doel van de starterslening:

1. Het bevorderen van de doorstroming in de huur- én koopsector.
2. Het stimuleren van de bouwsector.

5 ton in Fonds Starterslening

De gemeente haalt het geld uit een lening die ze afsluiten bij de Bank Nederlandsche Gemeenten. In totaal lenen ze 500.000 euro. Maximaal kan een starter een lening bij de gemeente afsluiten van 30.000 euro. Een gemiddelde starter heeft baat bij een starterslening van 28.000 euro. Over de leningen wordt een kleine rentevergoeding berekend.

Gemeente heeft een aantal voorwaarden

U komt niet zomaar in aanmerking voor deze extra lening. De gemeente Berg en Dal verstrekt de lening alleen aan de starter die een woning koopt tot €215.000. Tevens moet de aanvrager tenminste een jaar in deze gemeente wonen. De uiteindelijk beoordeling wordt gedaan door de SVn. Dat is het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Starterslening aanvragen? Ga naar de website van de gemeente Berg en Dal. Daar leest u alles over de mogelijkheden en hoe u een aanvraag kan indienen.

Kredietwaardigheid

Overigens doet de SVn geen toetsing naar uw inkomen. De kredietwaardigheid zal wel bij iedere aanvragen worden getoetst. De gemeente is niet bang voor misbruik van de lening door starters, aangezien de lage rente op de starterslening even laag is als de actuele hypotheekrente. Over het algemeen worden alle startersleningen trouw terugbetaald. Maar één procent van de starters blijkt niet op tijd zijn lening af te lossen

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!