geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Starterslening onverminderd populair onder Steenbergers

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De gemeente Steenbergen biedt startersleningen aan en die blijken enorm populair te zijn. Zó populair zelfs dat er op dit moment tijdelijk geen leningen meer verstrekt kunnen worden. Want het geld is op. Maar er is hoop voor starters in Steenbergen. Dat leest u hieronder.

Het geld is op maar er is nog een spaarpot gevonden

De gemeente heeft, gelukkig voor starters die ook graag extra geld willen bijlenen bovenop de hypotheek, een andere spaarpot gevonden. Dat zegt Petra Lepolder, wethouder van de stad. Er werd namelijk niets gedaan met het geld dat bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting was ondergebracht. Dat bedrag is nu aan de pot met geld voor startersleningen toegevoegd. In totaal heeft de gemeente nu €272.426 in kas. Genoeg voor een tiental nieuwe leningen. Bent u starter en wilt u graag geld lenen via de gemeente, bovenop uw bestaande hypotheek? Meer over de starterslening leest u hieronder.

Voor wie is een starterslening bedoeld?

Startersleningen zijn uitsluitend bedoeld voor Nederlandse consumenten die voor het eerst een woning willen kopen. Met dit soort leningen kunnen ze bij de gemeente wat extra geld lenen en daarmee hun maximale hypotheek aanvullen. De starterslening is sowieso de eerste 3 jaren rentevrij. Ook hoeft u de eerste 3 jaren niets hierop af te lossen.

Hoe is de populariteit van de starterslening te verklaren?

Petra Lepolder vind het lastig om de populariteit van de starterslening in Steenbergen te verklaren. Overigens is deze lening niet alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente maar ook van die daarbuiten. Zo kan de beschikbaarheid van deze lening een extra reden zijn om te verhuizen naar Steenbergen. Overigens zijn er meerdere gemeenten die dergelijke kredieten voor starters verstrekken. Maar als het potje op is, dan is het op. Dat is volgens Petra Lepolder niet bepaald de bedoeling. Volgens haar is het blijven verstrekken van de starterslening echt nodig. Want anders vestigen jongeren zich misschien wel ergens anders. En met de stijgende woningprijzen maken sommige starters zonder deze lening geen kans meer op een eerste eigen woning

Tot maximaal 174.000

De starterslening wordt alleen verstrekt bij koopwoningen met een maximale waarde va 174.000 euro. Volgens Lepolder zijn die starterswoningen steeds lastiger te vinden. Mogelijk besluit de gemeente daarom om het bedrag van het starterskrediet nog iets te verhogen. Maar dat is alleen mogelijk als het geld (met rente) van de allereerste leningen die zijn verstrekt, weer volledig zijn terugbetaald.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!