geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Stijgende rentes vragen om advies en maatwerk

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

29 maart 2022

U hoort al een paar maanden over hypotheekrentes. Maar nu stijgt ook de rente op leningen. Heeft dit grote gevolgen voor uw situatie? U hoeft zich niet meteen zorgen te maken, want onze leningadviseurs kunnen uw kosten toch laag houden met een lening op maat.

Allereerst hoef je je geen zorgen te maken over renteverhogingen als je nu een persoonlijke lening hebt. Je rentetarieven staan ​​de hele looptijd vast en je kosten veranderen niet. Heb je nog geen lening, maar wil je er wel een afsluiten? Dan kan het zijn dat u nu een hogere rente betaalt over dit leenbedrag dan enige tijd geleden. Maar houd er rekening mee dat de rente de afgelopen jaren geleidelijk is gedaald en dat elke stap een ‘historisch dieptepunt’ is geweest. De rentetarieven die u nu krijgt aangeboden zijn daardoor nog relatief laag. U kunt nog steeds goedkoop huren.

kosten beperken

Gebruikt u de lening voor een verbouwing? Dan is het goed om te weten dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Zo worden de financiële en douaneautoriteiten bij uw verbouwing betrokken. Als u een hogere rente betaalt, kunt u meer aftrekken en worden de rentelasten ook meer gemitigeerd. Wilt u uw kosten verder beperken? Dan heb je meerdere opties. Allereerst verschillen de renteverhogingen per kredietverstrekker. Vraag bij Lening.com wie op dit moment de laagste rente voor u heeft. We kunnen erachter komen omdat we een overzicht hebben van de aanbieders. Ook ons ​​kredietadvies en het afsluiten van de lening zijn gratis.

Lagere kosten dankzij maatwerk

Om de kosten te beperken kunt u profiteren van maatwerk. Stel u heeft nu een lening van $50.000 tegen een rente van 3,3% en u wilt het bedrag met $10.000 verhogen. In de regel gaan wij dan rondkijken naar de aanbieder met een lagere rente. Maar dat is deze keer waarschijnlijk niet mogelijk. Dan berekenen we wat het voordeligst is. Neem bijvoorbeeld een lening van 60.000 euro tegen 3,6%. Of houd de oude lening en sluit een extra lening af van 10.000 euro tegen 4,8%. Per toepassing berekenen wij verschillende scenario’s zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en zo goedkoop mogelijk kunt huren.

Kortdurend en kosteloos aflossen

Een andere manier om uw kosten te verlagen is om voor een korte termijn te gaan. Uw maandlasten zijn bij een korte termijn hoger dan bij een lange termijn. Het voordeel is echter dat je eerder van de lening af bent en je totale kosten lager zijn. Wij bespreken met u bij welke maand- en totale kosten u zich prettig voelt. Vindt u hoge maandlasten verwerpelijk? U kunt dan tussentijds verder aflossen. Er staat geen boete op en je verkort op deze manier ook nog eens de termijn. U betaalt eerder af en uw totale kosten zijn lager.

Vraag een offerte aan bij Lening.com

Ben je bang dat als de rente stijgt, je duurder wordt als je geld leent? Wanneer u bij Lening.com een offerte aanvraagt, komen wij er precies achter hoeveel u kunt lenen en bespreken we met u wat uw maandlasten kunnen zijn, wanneer u de aflossing wilt afronden en wat uw totale kosten zijn. Gaat u akkoord met het voorstel en is uw financiële situatie in orde? Dan sluiten wij gratis de lening voor uw lening af.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!