geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Studieschuld? Ook dan kan u een hypotheek aanvragen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Heeft u een studieschuld? En maakt u zich zorgen of u in de toekomst wel kunt lenen, bijvoorbeeld om een woning te kopen? Ook met een schuld bij de DUO kunt u gewoon een hypotheek afsluiten. Wel zouden er gevolgen kunnen zijn voor de hoogte van uw hypotheeklening. Op deze pagina komt u erachter hoe het zit met studieschuld en een hypotheek. Het is in ieder geval wél verstandig om deze schuld bij uw hypotheekverstrekker te melden. Het is onverstandig om dit te verzwijgen.

Informatie over hypotheek aanvragen met studieschuld

Hoe zit het precies met een studieschuld die u nog bij de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft staan en het aanvragen van een hypotheeklening? Veel Nederlanders hebben nog een studielening openstaan bij deze overheidsorganisatie. En de meesten daarvan kunnen gewoon een hypotheek afsluiten. Het is echt een misverstand om te denken dat u hierdoor in de problemen zou komen. Wel kan het van invloed zijn op de hoogte van uw hypotheek. Dus hoeveel u kunt lenen voor een woning. Steeds meer Nederlanders krijgen overigens een studieschuld. Dit vanwege het nieuwe leenstelsel die voor studenten geldt. De gemiddelde schuld onder starters is nu al gestegen.

Toch gevolgen schuld bij DUO voor hypotheek?

De hypotheekverstrekker let bij de aanvraag van een hypotheek op een aantal factoren. O.a. wordt er gelet op de hoogte van uw inkomen, het soort dienstverband en uw vaste lasten en mogelijke schulden. Ook een lening bij de DUO wordt gezien als een schuld. Deze lening lost u af na uw studie. Afhankelijk van de hoogte van de schuld heeft dit wel degelijk consequenties voor uw maximale hypotheek. Met andere woorden: U kunt voor een woning als starter minder geld lenen

Wel zijn de gevolgen kleiner als bij andere schulden!

Goed nieuws voor u als ex-student is dat de schuld bij de DUO van minder invloed is op uw maximale hypotheek dan met reguliere leningen het geval is. De Nederlandse overheid heeft dit in de wet vastgelegd. Deze lening wordt dan ook gezien als investering in de toekomst, dus als een noodzakelijke schuld om het maar zo uit te drukken. Ook wordt een dergelijke lening niet geregistreerd bij de BKR. Dubbel goed nieuws voor u dus! U valt overigens onder het nieuwe leenstelsel indien u na 1/9/2015 bent begonnen met het ontvangen van studiefinanciering. Valt u onder het nieuwe leenstelsel? Dan bouwt u mogelijk een grotere studieschuld op.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!