geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Terugblik 2018: Waarvoor leenden Nederlandse consumenten dit jaar geld?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bron: Nieuws.nl – Eind 2016 ging het eindelijk in economisch opzicht een stuk beter in Nederland. Maar 2018 was pas echt een goed jaar. Volgens de nieuwste cijfers van het economisch bureau van de ING zal ook in 2019 de economie blijven groeien. Al gaat deze groei wel iets minder hard dan verwacht met 2% in 2019. Een van de redenen van de groei is het consumentenvertrouwen. Er wordt meer geld uitgegeven en ook weer meer geld geleend. Zo werden in 2018 een recordaantal leningen afgesloten. In dit overzicht laten we zien waarvoor de Nederlandse consument in 2018 het vaakst geld leende.

 

Restschuld

Men, de Nederlanders, leenden in de periode van en na de kredietcrisis vooral om restschulden te financieren. Veel woningen stonden ‘onder water’ en moesten worden verkocht voor prijzen lager dan de hypotheek. De schuld die ontstond werd gefinancierd met een nieuwe lening. Tegenwoordig stijgen de prijzen van woningen weer. Voor veel Nederlanders is het daarom niet meer noodzakelijk om een restschuld te financieren. Waarvoor leende men in 2018 dan wel geld?

Oversluiten

In 2018 sloten Nederlanders het vaakst een lening af om een dure lening over te kunnen sluiten. Leningen oversluiten kan misschien ook voor u voordelig uitpakken! Heeft u momenteel een duur doorlopend krediet openstaan? Of heeft u een creditcard schuld of andere kleine leningen die u veel geld kosten? Zet al uw leningen om naar één grote lening en bespaar maandelijks op uw kosten.

 

Auto

Naast het oversluiten van leningen werd in 2018 het meeste geld geleend voor een nieuwe auto of een verbouwing. Voor een nieuwe auto werd het vaakst gebruik gemaakt van de persoonlijke lening (PL) als autolening. Maar ook private lease is steeds meer in opkomst. Met deze leasevorm kunnen consumenten in een nieuwe auto rijden en worden de meeste zaken (zoals onderhoud, APK en reparaties) vergoed door de leasemaatschappij.

Persoonlijke lening

Overigens wordt de PL ook gebruikt voor allerlei andere doeleinden zoals verbouwingen en renovaties aan woningen. Het doorlopend krediet is passé. Dit krediet is in vergelijking met de PL te duur en vanwege zijn flexibele karakter te risicovol.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!