geld lenen kost geld

Tips voor wanneer je een bootlening afsluit

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ben je van plan om binnenkort een boot aan te schaffen maar kan je dit momenteel niet financieel gezien rond krijgen? Nederland telt alleen al zo’n anderhalf miljoen watersporters, waarvan een groot gedeelte met regelmaat vaart. Een eigen boot financieren is er meestal niet bij. Vaak kiest men voor een oudere, tweedehandse boot of leent met een boot van een vriend, familielid of kennis. Een goede boot is meestal prijzig en veelal niet zelf te betalen. Maar wist je dat je daarvoor een speciale bootlening kan afsluiten?

Kosten van het financieren van een boot

Een boot kopen is één ding, maar varen en een boot onderhouden is nogal kostbaar. Daarnaast betaal je maandelijks premie voor een bootverzekering en wellicht nog liggeld. Mensen die een boot aanschaffen zijn zich vaak niet bewust van alle extra kosten. Al gauw moet je rekenen op zo’n 10% extra kosten op jaarbasis van de aanschafprijs. Koop je een boot van €5000, dan kost een dergelijke boot je al snel €500 extra per jaar en vice versa. Het kan verstandig zijn om dan een bootlening af te sluiten. Eventuele spaargeld kan je dan gebruiken om de extra kosten te financieren. Ondertussen betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing terug.

Geld lenen voor boot

Natuurlijk is het altijd verstandiger om gewoon te sparen voor een boot. Maar al je spaargeld gebruiken is niet altijd een verstandige keuze. Zoals we al schreven kan je dit spaargeld aanwenden om de extra kosten voor je boot, zoals liggeld, een verzekering en onderhoud, te gebruiken. En misschien wil je de boot niet perse voor eigen plezier gebruiken maar bijvoorbeeld verhuren aan particulieren, en denk je de lening zo te hebben terugverdiend. Allemaal redenen om te kiezen voor een bootlening en niet je eigen spaargeld te gebruiken. De persoonlijke lening is een uitstekende leenvorm om als bootlening te gebruiken. Een boot is een concreet leendoel en daarvoor is deze leenvorm geschikt. Je ontvangt een vast leenbedrag en betaalt per maand een vast bedrag aan aflossing en rente terug, Een boot kan je in een keer financieren. Van te voren weet je precies wanneer je schulden zijn afgelost. Onderwijl heb je plezier van je boot en hou je misschien nog wat spaargeld over om de extra, bijkomende kosten te kunnen financieren.

Goedkopere bootlening afsluiten

Misschien heb je er zelf nog niet aan gedacht maar wellicht dat er in je vrienden- of kennissenkring meer mensen zijn die graag een boot zouden willen kopen? Het is dan een mogelijkheid om samen een bootlening af te sluiten en zo de kosten te delen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!