geld lenen kost geld

Toch een hypotheek afsluiten met een BKR-registratie

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag maandag 26 september!
Deze informatie delen met anderen

Wilt u een hypotheek afsluiten maar heeft u een negatieve BKR-registratie? Dan kunt u een hypotheek nemen wel vergeten. Tenminste… in de meeste gevallen. Maar een BKR-registratie hoeft lang niet altijd een obstakel te zijn.

Een BKR-registratie heb je zo gekregen

Een BKR-registratie heb je zo ontvangen door een betalingsachterstand. U zult niet de eerste zijn die te laat bent met het betalen van uw gsm abonnement of met het aflossen van een krediet. Dit kan direct gevolgen hebben voor de aanvraag van een hypotheek. Wat kunt u doen als u een hypotheek wilt aanvragen maar een BKR-registratie heeft? Dat hangt altijd van de soort registratie af. Want bijna elke Nederlander heeft een BKR-registratie.

De meeste Nederlanders staan geregistreerd bij Stichting BKR

Veel Nederlanders staan vermeldt bij Stichting BKR. Het Bureau Krediet Registratie registreert alle kredieten/leningen van Nederlanders van 250 euro en hoger. Ook GSM abonnementen met een telefoon die duurder is dan 250 euro worden geregistreerd. De telefoon koopt u immers op afbetaling. De meeste consumenten staan echter met een positieve registratie vermeldt bij de BKR.

Hypotheek en BKR

Dat een negatieve registratie bij Stichting BKR automatisch problemen geeft bij het aanvragen van een krediet of hypotheek, dat spreekt voor zich. Banken lopen liever zo min mogelijk risico. Ze zijn bang dat u ook de maandlasten niet altijd op tijd zult betalen. Het probleem van een negatieve BKR codering is, dat deze in ieder geval 5 jaar blijft staan. Pas nadat u de schuld heeft afgelost gaat deze periode in. Uw achterstanden worden pas geregistreerd bij het BKR na 4 maanden (120 dagen).

Wel geld lenen met H codering

Er zijn verschillende soorten BKR-registraties. We noemen deze registraties ook wel coderingen. De lichtste codering is de ‘H’ van Herstel. Dat betekent dat u uw schuld heeft afgelost. Bij sommige banken kunt u ondanks deze codering wél een hypotheek afsluiten.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!