geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Uw eerste huis: Manieren om deze te financieren

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bij de aankoop van uw eerste huis komt heel wat kijken. Gelukkig kunt u veel zaken uitbesteden aan professionals. Zo doet een aankoopmakelaar graag de onderhandeling voor u. En regelt een notaris de financiële zaken. Toch zult u zelf ook het een en ander moeten uitzoeken. Een voordelige hypotheek bijvoorbeeld. Er zijn meerdere manieren om uw eerste huis te financieren. We vertellen u daar graag alles over!

Welke financiering voor uw eerste huis?

Gaat u voor het eerst een eigen huis kopen? Dan moet u er achter zien te komen hoeveel geld u kunt lenen. Want kunt u het huis betalen? Dat is de vraag. En er zijn verschillende manieren om uw eerste woning te financieren. Tegenwoordig moet u ook eigen geld inbrengen. U kunt namelijk niet meer tot 110% van de aankoopwaarde lenen. Dat betekent dat de courtage voor eigen rekening is. Dit kunt u niet laten meefinancieren. Een financiering voor een huis kunt u bij de bank aanvragen in de vorm van een hypotheek. Daarnaast brengt u eigen spaargeld in óf u vraagt een familielid om bij te springen.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Annuïteitenhypotheek is een startershypotheek

Starters wordt aangeraden om te kiezen voor de annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode. Dit is een speciale hypotheek voor starters. Daarmee kunt u optimaal gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Uw lasten zijn maandelijks gelijk. Aan het begin van de looptijd zijn de netto maandlasten het laagst. Want u betaalt dan vooral veel rente (en die rente is aftrekbaar). Naarmate de looptijd vordert, gaat u steeds minder rente betalen maar juist meer aflossing. Dat betekent dat u netto per maand meer gaat betalen, omdat u minder hypotheekrenteaftrek heeft. De annuïteitenhypotheek wordt als één van de veiligste hypotheekvormen gezien omdat u de schuld binnen 30 jaar volledig aflost. Bij de annuïteitenhypotheek gaat de bank ervan uit dat uw inkomen na verloop van tijd stijgt.

Starterslening

Voor uw allereerste huis mag u gebruik maken van een extra lening voor starters indien uw inkomen niet hoog genoeg is om een woning te kopen. U kunt de starterslening aanvragen bij uw eigen gemeente. De eerste drie jaren betaalt u over de starterslening geen rente en aflossing. U kunt met deze lening het gat vullen tussen het bedrag dat u kunt lenen bij de bank en de waarde van uw woning. Startersleningen worden alleen verstrekt bij woningen die een waarde hebben tot maximaal 200.000 euro (dit kan verschillen per gemeente). Doorgaans kunt u maximaal 30.000 euro lenen.

Eigen geld inbrengen

Steeds vaker moeten huizenkopers eigen geld inbrengen. U mag namelijk tot maximaal 100% van de aankoopwaarde van een woning lenen. Dat betekent dat u bepaalde kosten uit eigen zak moet betalen. Denk aan bijkomende kosten zoals de courtage. Voor starters is de starterslening vaak voldoende om deze extra kosten te kunnen financieren. Is dat niet het geval? Dan is het misschien verstandig om de koop van een eerste woning uit te stellen. Tenzij u ouders heeft die een geldbedrag kunnen schenken.

Schenking?

Ouders mogen hun kinderen eenmalig een bepaald bedrag schenken en dat onder gunstige voorwaarden. De schenking mag dan alleen gebruikt worden voor de financiering van een eigen woning. De kinderen mogen niet ouders zijn van 39 jaar en niet jonger dan 18 jaar. Het maximale schenkingsbedrag onder de speciale voorwaarden is in 2018: €100.800.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!