geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Veelgestelde vragen over Extra Aflossen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mag ik extra aflossen?

Je kan bijna bij elke hypotheek extra aflossen. Overigens niet iedere hypotheekvorm is hier even geschikt voor. Ook zijn er grenzen aan het bedrag dat je extra (boetevrij) mag aflossen. Elk jaar kun je een bepaald percentage van de oorspronkelijke hoofdsom van je hypotheek boetevrij aflossen. In de meeste gevallen is dit 20%. Als je dus een hypotheek van €400.000 hebt afgesloten, mag je €80.000 boetevrij aflossen.

In de voorwaarden van je hypotheek staat exact beschreven welk percentage je boetevrij mag aflossen. Als je een variabele rente hebt, kan je de gehele hypotheek boetevrij aflossen. Dit kan ook als uw rentevaste periode afloopt, tijdens de rentebedenktijd, bij overlijden of bij verkoop van je woning.

Hoeveel moet ik minimaal aflossen?

Er bestaat ook een minimum wat je extra af moet lossen. Dit ligt zo tussen de €200 tot €400 per keer. Maar kijk hiervoor in de voorwaarden van je hypotheek of vraag je hypotheekadviseur als dit niet staat aangegeven.

Kan ik extra inleggen in plaats van extra aflossen in mijn spaarhypotheek?

Als je een spaarhypotheek hebt, mag je vanaf 1 april 2013 niet meer gaan opbouwen dan afgesproken bij het afsluiten van je hypotheek. Je mag wel een extra bedrag inleggen en hiermee je maandelijkse inleg verlagen. Je mag zo ook de looptijd van je spaarhypotheek verkorten.

Een extra inleg is overigens gebonden aan fiscale regels. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met je hypotheekadviseur.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!