geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Veelgestelde vragen over de lening op afbetaling

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Op deze pagina behandelen we een aantal vragen die vaak gesteld worden door consumenten. Heb jij een vraag over lenen? Dan biedt deze pagina wellicht uitkomst. Lees je met ons mee?

Hoeveel kan ik lenen met lening op afbetaling?

Het bedrag dat je met een lening op afbetaling kan lenen is afhankelijk van diverse zaken. Men kijkt naar de hoogte van je inkomen, het soort dienstverband, je vaste lasten en eigen vermogen (eigen huis of huurhuis). Ook de persoonlijke omstandigheden spelen mee (gehuwd/kinderen/alimentatie/leeftijd et cetera). Je kan meestal lenen vanaf 2.500 euro tot maximaal 75.000 euro.

Is er een minimale en maximale looptijd?

De meeste kredietverstrekkers hanteren een maximale looptijd van 120 maanden. In overleg is er echter vaak meer mogelijk (vooral voor bedrijven). De minimale looptijd is per aanbieder verschillend maar deze bedraagt meestal 6 maanden. De maximale looptijd voor ouderen kan korter zijn.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoe kun je een lening aanvragen?

Het aanvragen van een lening op afbetaling kan tegenwoordig online. Vrijwel iedere kredietverstrekker heeft een website waarop je online jouw kredietlimiet kan bereken, een berekening kan doen, een offerte kunt aanvragen en een lening kan afsluiten. Bij banken kan je vaak ook telefonisch of per post een lening aanvragen.

Kun je de maandbedragen van lening op afbetaling wijzigen?

Bij een lening op afbetaling staat alles van te voren vast. De looptijd, de hoogte van de rente en de maandbedragen. Je kunt deze niet wijzigen tijdens de looptijd.

Is het mogelijk om het limiet te verhogen?

Ja. Bijna altijd is het mogelijk om tussentijds je limiet van een lening op afbetaling te verhogen. Vermits de financiële en persoonlijke situatie dat toelaten uiteraard. Je gaat dan echter een nieuwe verbintenis aan. Je krijgt dus een nieuw contract. De aanvraag wordt door de betreffende partij doorgenomen en mogelijk ontvang je een nieuwe offerte.

Wat is het Jaarlijks Kostenpercentage?

Van toepassing op iedere lening op afbetaling is een Jaarlijks Kostenpercentage (afgekort: JKP). De kostenpercentage is een bedrag waarin je alle kosten van de geldlening vindt. Aan de hand van dit percentage kom je erachter hoeveel je moet afbetalen. Gebruik het JKP indien je aanbieders onderling gaat vergelijken!

Wijzigt de rente bij lenen op afbetaling?

Net zoals de looptijd staat ook de rente vast. De hoogte van de rente kun je niet wijzigen. Dat is nou net het voordeel van lening op afbetaling: Je weet wat je totale kosten zijn. Je komt nooit voor verrassingen te staan.

Loopt het leencontract automatisch af?

Dat klopt. Het contract loopt altijd automatisch af indien de looptijd is verstreken en je geen schuld meer hebt openstaan. Het contract loopt dus samen met de looptijd.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!