geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

De voordelen van een doorlopend krediet

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een populaire vorm van krediet en bij veel mensen in gebruik is het doorlopend krediet. Dit krediet geeft je de mogelijkheid steeds een som geld beschikbaar te hebben die je volledig of gedeeltelijk kan opnemen.

Over het openstaande bedrag moet je dan rente betalen. De rente kan hier hoger liggen dan andere soorten leningen omdat het risico iets groter is voor banken. Een belangrijke factor voor banken bij leningen en kredieten is het risico dat ze hebben aan klanten. Hoe hoger dat risico hoe meer kosten je moet betalen.

Voor jou is een doorlopend krediet handig om te hebben als je even een dipje hebt op je bankrekening en nog een betaling moet maken. Dan haal je gewoon geld van je doorlopend krediet en kan je zo de factuur of aankoop betalen. Eens je een som geld hebt opgenomen betaal je maandelijks af tot alles terugbetaald is. Neem je een tijd later opnieuw geld op, dan herbegint de terug betaling terug. Maar jij hebt steeds het geld ter beschikking. Dit gaat vaak over kleinere bedragen, tot enkele duizenden euro’s. Zodat je niet teveel geld in één keer kan opnemen en toch nog de terugbetaling kan doen. Hou er uiteraard rekening mee om niet teveel doorlopend krediet op te nemen zodat je nog alles kan betalen. Want naast die terug betaling lopen ook nog je andere dagelijkse kosten. Boodschappen doen in de supermarkt neemt ook veel weg uit ieders budget. En we willen niet in de winkel staan om te betalen met een lege bankrekening. Dan kom je in vicieuze cirkel terecht, dus hou er je verstand bij.

Dat is het zo wat als we naar de voor en nadelen kijken van een doorlopend krediet. Wat moet je doen om dit aan te vragen bij een bank. Je kan dit online doen of in een bankkantoor zelf, de keuze ligt bij jou. Elke bank zal wel willen weten wie je bent en of je zo een doorlopend krediet kan dragen. Dat wil zeggen of je een inkomen hebt of niet. Heb je een vast inkomen en een vaste job dan heb je al een grote kans. Zijn er nog andere uitgaven zoals lopende leningen, dan zal de bank eens berekenen wat er nog overblijft elke maand. Een bank staat je toe om ongeveer 1/3e van je inkomsten te spenderen aan leningen. Met de rest moet je in staat zijn om alle aankopen te doen voor voedsel, uitstapjes, hobby en dergelijke meer. Als de bank daar groen licht geeft en geen graten meer ziet dan kan je hier een positief antwoord op verwachten. Op korte tijd kan dit in orde gemaakt worden zodat jij over je doorlopend krediet kan beschikken. In sommige gevallen moet het snel gaan, als je op korte termijn een factuur bijvoorbeeld moet betalen.

Voor wie een extraatje nodig heeft op financieel vlak is een doorlopend krediet een ideale oplossing. Let op de kosten die je moet betalen eens je geld hebt opgenomen. Dat kan verschillen van bank tot bank en ook voor jou verschil uitmaken op het einde van de maand.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!