geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Voordelen van de persoonlijke lening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als u geld wilt lenen voor een verbouwing, een renovatie, een auto of een andere persoonlijke uitgave, dan kunt u vaak het beste geld lenen met een persoonlijke lening. Deze lening heeft vergeleken met andere leensoorten vele voordelen. Alle voordelen van de persoonlijke lening bespreken we met u op deze pagina. Voordat we daarmee beginnen, informeren we u in het kort over de eigenschappen van deze financiering.

Eigenschappen persoonlijke lening

1: Het leenbedrag en de looptijd
Weet u hoeveel geld u nodig heeft voor een bepaalde uitgave? Dan is de persoonlijke lening waarschijnlijk voor u de beste lening. Samen met de bank maakt u een afspraak over de hoogte van het leenbedrag. Het geld wordt in één keer op uw rekening gestort, zodat u het meteen kunt gebruiken. Samen met de bank komt u ook een vaste looptijd overeen. Als de einddatum van het contract is verstreken, moet u de gehele schuld hebben afgelost.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

2: Leenrente
U betaalt voor een persoonlijke lening een vaste leenrente. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u berekenen wat de totale kosten zijn. Dat laatste is bijvoorbeeld bij het doorlopend krediet niet mogelijk, aangezien deze leenvorm geen vaste looptijd heeft en de rente variabel is.

3: De maandtermijnen
U lost bij een persoonlijke lening iedere maand hetzelfde bedrag af. Daarin is de rente + aflossing verwerkt.

De voordelen van een persoonlijke lening

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening en niet voor bijvoorbeeld een doorlopend krediet? Het grote voordeel van deze leningen is dat u gewoon weet waar u aan toe bent. Elke maand lost u exact hetzelfde bedrag af, ook als de leenrente plots gaat stijgen. De looptijd en de rente staan immers vast.

Een ander voordeel: Rente kan aftrekbaar zijn

Een ander voordeel van deze lening is dat u de rente mag aftrekken in box 1 van het belastbaar inkomen indien u het geld gebruikt voor uw woning. Bijvoorbeeld voor een renovatie, verbouwing, aankoop of voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden. Let op: Om er zeker van te zijn dat u de rente mag aftrekken van uw belastbaar inkomen, moet u ook met 100% zekerheid kunnen vaststellen dat de lening tot uw ‘eigenwoningschuld’ behoort. Meer informatie daarover leest u op de website van de Belastingdienst.

Het derde en laatste voordeel

De persoonlijke lening is zeer geschikt voor het financieren van zaken met een beperkte economische levensduur. Het is dan ook de ideale autolening, omdat u de looptijd kunt afstemmen op de economische levensduur van het object.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!