geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Voorkom deze fouten bij geld lenen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Er zijn een aantal fouten welke je kunt maken wanneer je een krediet of een lening gaat afsluiten. Het is belangrijk om dit te voorkomen. Geld lenen kost geld.

We bespreken graag enkele belangrijke zaken om je te helpen. Te helpen om deze fouten te voorkomen. Laten we snel van start gaan.

Geen goed advies inwinnen.

Vaak denken we dat we het wel weten. We denken dat we genoeg kennis hebben om een lening af te sluiten. In principe kun je hier ook wel gelijk in hebben. Het is namelijk niet complex om een lening af te sluiten via het internet. Het is echter verstandig om voordat je een lening afsluit een goed advies in te winnen. Zeker wanneer je alleen naar je eigen bank gaat kun je een dure fout maken. Je kunt daar immers niet uit alternatieven kiezen. Het is dan moeilijk om een lage rente te krijgen. Een lage rente alleen is trouwens ook niet alles waar je op moet letten.

De laagste rente kiezen zonder verder te kijken

Het is slim om de laagste maandlasten te kiezen. Het is beter om te kijken naar de laagste maandlasten te kijken en niet naar de laagste rente. Wanneer je immers lage maandlasten hebt zal het gemakkelijker voor je zijn om hier aan te voldoen. Heb je echter wat meer ruimte om geld af te lossen iedere maand, dan raden we je dat van harte aan. Het is goed om snel je lening af te lossen.

Een doorlopend krediet kiezen zonder af te lossen

Wanneer je voor een doorlopend krediet kiest dan hoef je niet direct iedere maand een aflossing te betalen. In het vorige punt bedoelen we dit niet. Het is namelijk wel belangrijk om een deel van je lening iedere maand af te lossen. Anders kom je nooit van je lening af en ben je alleen de bank aan het sponseren. Het is goed om hier dus geen gebruik van te maken als je de lening daadwerkelijk snel wilt aflossen. Kies de juiste leenvorm!

Vergeten je maandelijkse betalingen te doen

Wanneer je eenmaal een lening of krediet hebt afgesloten is het belangrijk om iedere maand netjes je betalingen te doen. Wacht hier niet mee. Je kunt namelijk als wanbetaler geregistreerd worden en een notering krijgen. Het is beter om dit te voorkomen. Krijg je immers een keer een negatieve BKR notering dan zal je niet meer zo gemakkelijk geld kunnen lenen. Ook het verkrijgen van een hypotheek om een huis te kopen kan hierbij een probleem zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Veel verschillende losse leningen hebben

Het is belangrijk en beter om niet vele verschillende losse leningen, kredieten en creditcards te hebben. Zorg ervoor, dat je de leningen en kredieten allemaal netjes in een aantrekkelijke lening laat samenkomen. De maandlasten zullen een stuk lager zijn en hierdoor zal je veel sneller de totale lening kunnen aflossen. Uiteindelijk is het natuurlijk een stuk prettiger om schuldenvrij te zijn. Het bied je de beste uitgangspositie voor de toekomst.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!