geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Vraag meerdere offertes aan voordat u een lening afsluit

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bij een lening gaat het natuurlijk gewoon om geld, maar ook om de beste voorwaarden. Vraag daarom meerdere offertes aan als je gaat lenen.

Ben je onlangs gaan winkelen voor bijvoorbeeld een nieuwe tv of wasmachine. Dan heb je zeer waarschijnlijk meer dan één winkel gedaan? En heb je ook meerdere merken en modellen met mekaar vergeleken? De reden waarom je dat doet is om de beste prijs eruit te halen en een goed toestel te kopen.

Een lening aangaan kost geld. De kosten die erbij komen zitten vast aan het maandelijks af te betalen bedrag. Het lijkt wel alsof je gewoon geld leent, maar infeite betaal je kapitaal en rente terug. De kosten die jij moet terug betalen zijn de inkomsten voor de bank. Hoe meer je leent hoe meer kosten je moet terug betalen. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar aangezien er veel banken in ons land zijn heb je ook veel keuze waar je de lening zal aanvragen. Als de voorwaarden bij de ene bank niet goed zijn, dan probeer je het gewoon bij een andere bank. Tot je helemaal tevreden bent. Voor de goede naam of een mooi logo van de bank hoef je het niet te doen. Maar wel om de centen die jij kan besparen en investeren in andere zaken. Een lening kost je alleen maar geld, dan doe je er goed aan meerdere offertes aan te vragen en te bekijken wie de goedkoopste bank is.

Om offertes aan te vragen hoef je de deur niet uit te komen. Je kan vanuit je eigen huis via het internet offertes aanvragen. Online enkele banken bezoeken en een lening simulatie uitvoeren. Op een mum van tijd heb je enkele banken gedaan en kan je al beginnen vergelijken. Op die manier ben je snel door een grote lijst van banken heen en kan je dus de voorwaarden en kosten vergelijken. Volledig in je eigen tijd en niemand die je lastige vragen komt stellen. Als je dit in een bankkantoor zou doen, heb je misschien snel de nijging ja te zeggen als ze je vragen om te ondertekenen. Omdat je er snel vanaf wil zijn en je niet de verplaatsing wil maken naar nog meer banken. Vanop je computer valt dat argument volledig weg en kan je zelf je ding doen.

Bij een lening simulatie zie je als resultaat een maandelijks te betalen bedrag verschijnen. Dat is een deel kapitaal en een deel kosten samengeteld. De kosten worden weergegeven als JKP, wat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Hou dat percentage goed in de gaten, want dat kan je geld besparen. Eens je de keuze gemaakt hebt kan je de bank contacteren en de aanvraag doen. Het is pas als de lening op papier staat en het contract ondertekend is ontvangen bij de bank, dat de lening officieel is. Dan start de afbetaling ook automatisch. Dit is meestal via domiciliëring, dus jij hoeft je nergens zorgen om te maken. Het geld gaat vanzelf van je rekening.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!