geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Waar letten kredietmaatschappijen op bij het verstrekken van een lening ?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kredietmaatschappijen stellen nogal wat eisen aan consumenten die een lening willen afsluiten. Waar letten kredietmaatschappijen op bij het verstrekken van een lening ?

BKR-notering

Kredietmaatschappijen controleren als eerste of u een BKR-notering heeft. Niet elke registratie bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel levert problemen op. ●    Met een negatieve BKR-notering is het niet mogelijk om een lening af te sluiten. ●    Bij een andere BKR-notering worden mogelijk extra voorwaarden gesteld

Leeftijd

Leeftijd speelt geen rol bij het afsluiten van een hypotheek. Bij een consumptief krediet is dit wel het geval. Kredietmaatschappijen hanteren een minimum en een maximum leeftijd bij een lening. ●    Het meest flexibel zijn de grootbanken (18 tot 74 jaar). Het nadeel is dat een krediet van de bank vaak duurder is. ●    De aanbieders met een lage leenrente zijn vaak strenger als het gaat om leeftijd (18 of 21 tot 69 jaar). ●    Ook is er een verschil tussen een persoonlijke lening (ruimer) en een doorlopend krediet (strikter).

Inkomen

Enkel met een ‘vast en bestendig’ inkomen komt u in aanmerking voor een lening. Hieronder valt niet alleen loondienst, maar bijvoorbeeld ook een uitkering of pensioen. De hoogte van het inkomen bepaalt voor een groot deel hoeveel u kunt lenen. Naast uw inkomensgegevens vragen kredietverstrekkers ook naar uw woonsituatie en overige lasten en verplichtingen.

Overige voorwaarden

Veel voorkomende andere voorwaarden zijn: ●    Voor een lening dient u woonachtig te zijn in Nederland moet  u een permanente verblijfsvergunning hebben. ●    Ben u gehuwd of samenwonend, dan moet u bij veel maatschappijen een gezamenlijke lening afsluiten. Bron: Geldenrecht

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!