geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Waarom kopen op afbetaling zo’n vreselijk modeverschijnsel is

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wij vinden kopen op afbetaling een vreselijk verschijnsel van deze tijd. Een modeverschijnsel. We moeten maar kopen en kopen. Als we eenmaal die nieuwe auto of prachtige woonhuis hebben, dan verheugen we ons stiekem alweer op een volgende aankoop. Zijn wij het Rupsje Nooitgenoeg van deze tijd? Misschien wel. En als we het geld niet hebben, dan kopen we wel op afbetaling. Hoe vaak ziet u die slogan niet voorbij komen: “Nu kopen en later betalen?” Het klinkt o zo aantrekkelijk maar het is erg onverstandig om te kopen op afbetaling. Niet alleen leent u geld maar ook nog eens tegen een torenhoge rente.

Eerst even wat uitleg over koop op afbetaling

Wat is kopen op afbetaling? Dit betekent dat je niet in één keer de kosten van een aankoop volledig hoeft te betalen, maar dat je een aankoop in een aantal termijnen terugbetaald. Koop op afbetaling is (naar onze mening) een verslaving van deze tijd. Vrijwel alles kunt u tegenwoordig op afbetaling kopen. Auto’s, apparatuur, meubels en ga zo maar door. Bij koop op afbetaling blijft het gekochte het onderpand van de ontlener.

Koop op afbetaling is erg duur

Misschien lijkt het handig om het betalen voor grotere aankopen eventjes uit te stellen. Maar u leent daarmee gewoon geld en betaalt er ook nog eens de hoofdprijs voor. Het is een erg dure leenvorm! Hierop is meestal de maximale rente van toepassing (iets meer dan 14%). Stel dat u een product koopt met een waarde van €8000, een auto bijvoorbeeld. Dan betaalt u al gauw zo’n €1120 aan rente extra. Een auto van €8000 kost dan opeens meer dan €9100. Is het daarom niet gewoon verstandiger om een tijdje te sparen voor een aankoop? Of sluit desnoods een goedkoop doorlopend krediet af. Maar begin nooit aan kopen op afbetaling.

Gewone lening afsluiten

Als u dringend een bepaalde aankoop moet doen en u heeft het geld daarvoor niet paraat liggen, kies dan voor een gewone lening. Voor een doorsnee doorlopend krediet moet u rekening houden met een rente (in 2017) van ongeveer 4 tot 5 procent.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!