geld lenen kost geld

Wanneer is het extra aflossen van je hypotheek verstandig?

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Er zijn een aantal hoofdregels voor het aflossen van je hypotheek. In sommige gevallen kan het erg gunstig voor je uitpakken, terwijl je in andere gevallen beter even door kunt sparen. Er zijn een aantal hoofdregels om rekening mee te houden. De volgende hoofdregels zijn te geven:

  • Heb je een lage hypotheek? Dan is het vaak voordelig om deze zo snel mogelijk af te lossen. Vooral wanneer je hypotheekrente lager is dan je eigenwoningforfait (hypotheekrente is in dat geval niet aftrekbaar).
  • Aflossen op een tophypotheek is alleen gunstig als hierdoor de renteopslag vervalt. Je hebt een tophypotheek als er meer dan 75% van de executiewaarde is geleend.
  • Als je in een lager belastingtarief valt, levert vervroegd aflossen meer op.
  • Pas op met het aflossen op een beleggingsverzekeringshypotheek. Als de eindopbrengst hoger is dan je hypotheek, kan je een naheffing krijgen.
  • Het beste moment om af te lossen is aan het einde van de rentevaste periode (op de renteherzieningsdatum). Op dit moment mag je in de meeste gevallen boetevrij aflossen.

Als je onzeker bent over je eigen situatie kun je altijd contact opnemen met je hypotheekverstrekker. Deze kan je haarfijn uitleggen wat wel en wat niet mogelijk is.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!