geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Wat is een Krediet op betaalrekening?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Op deze pagina ontdekt u alles over de krediet op betaalrekening. Vele Nederlanders hebben de beschikking over een dergelijk krediet. Wat zijn de eigenschappen van deze kredietvorm en vooral: Wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat is een krediet op betaalrekening?

Op deze pagina zoomen we in op een speciale kredietvorm: De krediet op betaalrekening. Deze leenvorm wordt ook wel een ‘rekening courant krediet’ genoemd. Het is een extra service van de bank waarmee u tijdelijk in de rode cijfers kunt staan op de betaalrekening. Als u eens wat minder geld te besteden heeft, dan zult u toch moeten blijven voldoen aan bepaalde verplichtingen. Uw huur moet worden betaald en datzelfde geldt voor de energierekening, belastingen en verzekeringen. Met een krediet op betaalrekening kunt u gebruik maken van een kleine kredietfaciliteit. U leent geld van de bank en betaalt dit binnen een bepaalde termijn weer terug. U kunt dus meer geld opnemen dan wat op dat moment op de rekening staat.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Voorwaarden rood staan:

  • U moet een rekening hebben geopend bij de bank waar u een krediet op betaalrekening aanvraagt;
  • U moet 21 jaar of ouder zijn;
  • Het krediet is gebonden aan een leeftijdsgrens (meestal 65 jaar);
  • U mag niet langer dan 3 maanden in de min staan;
  • U moet de Nederlandse identiteit hebben;
  • U mag geen lopende schulden hebben;
  • U heeft geen uitkering;
  • U heeft een vast dienstverband;
  • Uw loon wordt gestort op de betreffende rekening waarvoor u een kredietfaciliteit aanvraagt.

Het maximale bedrag dat u rood mag staan bij de bank

Als u een krediet op betaalrekening aanvraagt bij de bank, dan kunt u rood staan tot een bepaald limiet. Hoeveel u rood mag staan is afhankelijk van een aantal voorwaarden waaronder de hoogte van uw inkomen. Het verschilt ook per bank hoeveel u rood mag staan. Doorgaans kunnen consumenten tot maximaal €1000 in de min staan. Voor alle bedragen daarboven is het verstandiger om een klein doorlopend krediet af te sluiten.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Rente

Belangrijk om te weten is dat de rentetarieven bij krediet op betaalrekeningen torenhoog zijn. Soms tot wel 14%. De rente is variabel. Het vergelijken van deze kredietvorm heeft daarom niet zoveel nut, aangezien u dan alleen de rentes krijgt te zien die u dat moment gelden.

Doen of niet doen?

Is het verstandig om gebruik te maken van roodstand? Dat hangt ervan af. Als u zo nu en dan een paar dagen in de min staat, dan zijn de extra kosten nog wel te overzien. Staat u echter meerdere maanden per jaar achtereen maximaal in het rood? Dan kost u dat al gauw enkele tientjes tot honderd euro per jaar. In het eerste geval kan het weinig kwaad om roodstand aan te vragen. In het laatste geval is het verstandig om een structurele oplossing te vinden voor uw geldtekort. Gebruik het krediet in elk geval nooit voor uitgaven die geen prioriteit hebben, zoals een vakantie of luxegoederen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!