geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Weer extra vraag naar de starterslening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volgens BNR Nieuws zit de starterslening weer in de lift. En inderdaad, dat laten ook de cijfers van het ‘Stimuleringsfonds Volkshuisvesting’ zien.

Daaruit blijkt dat in de afgelopen 3 maanden een sterke toename te zien is in het aantal aangevraagde startersleningen. Er werden namelijk ongeveer 35% meer startersleningen verstrekt in het laatste kwartaal dan in de 3 maanden daarvoor. Meer informatie over de starterslening en waarom deze lening ook voor u een goedkope, goede oplossing kan zijn, leest u hieronder.

Wat is een starterslening?

Als u voor het eerst een woning koopt, dan kunt u gebruik maken van een starterslening. Dit is een lening die door uw gemeente verstrekt kan worden en die u afsluit naast uw hypotheek. In feite is het dus een soort gemeentekrediet. Het voordeel van deze lening? U sluit deze af voor een periode van maximaal 15 jaar. Gedurende de eerste 3 jaren hoeft u geen aflossing (en rente) te betalen. De rente van de starterslening blijft tijdens de looptijd ongewijzigd, deze staat dus vast.

Kenmerken van dit gemeentekrediet:

• Om in aanmerking te komen voor dit krediet, moet u nooit eerder een eigen huis hebben gekocht.
• U moet zelf in deze woning gaan wonen.
• U maakt alleen aanspraak op deze lening indien de rente van uw hypotheek tenminste 10 jaar vast staat.
• De Nationale Hypotheek Garantie is een verplichting bij deze lening.
• Aangezien de starterslening in feite een extra hypotheek is, dient u ook notariskosten voor het afsluiten te betalen (dubbele notariskosten dus).
• U betaalt €750.- afsluitkosten.
• U betaalt borgtochtprovisie.
• De maximale looptijd is 30 jaar.
• De rente staat 15 jaar vast.

De woningmarkt is weer gezond, dus..?

De woningmarkt is weer gezond. Volgens de ABN Amro komt het aantal verkochte woningen in 2017 zelfs nog veel hoger uit dan werd verwacht. T.o.v. van 2016 groeit de markt met 15% tot nu toe. Gemeenten maken nu ook steeds vaker geld vrij voor startersleningen. Terwijl er voorheen nog maar nauwelijks geld voor deze leningen beschikbaar was, stoppen gemeenten nu wél weer geld in dit potje. U als starter kan daarvan profiteren. Een woning kopen als starter is hierdoor gemakkelijker geworden.

Komt u in aanmerking voor de starterslening?

U komt zeker in aanmerking voor deze lening als u voor de eerste keer een eigen woning koopt waar u ook in gaat wonen. Met alleen een hypotheek kunnen veel starters geen woning financieren. Daarom is de starterslening in het leven geroepen. Op dit moment verstrekken iets meer dan 200 Nederlandse gemeenten deze speciale lening. De gemeenten zijn hierbij voor een gedeelte afhankelijk van de Rijksoverheid. Het Rijk draagt hier namelijk aan bij door vijftig procent van de kosten voor deze financieringen mee te financieren.

Hoe vraagt u een lening voor starters aan?

De kans is groot dat uw gemeente startersleningen verstrekt. Om daar zeker van te zijn, raden we u aan om de website van het SVn (dit is Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) te raadplegen. Let op: Uw gemeente is niet verplicht om dergelijke leningen aan te bieden. Zij kunnen namelijk zelf bepalen of ze startersleningen aanbieden. De voorwaarden kunnen ook per gemeente verschillen.

Aftrek van de rente

U kunt de rente van de starterslening aftrekken van de belasting onder de huidige nieuwe hypotheekregels.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!