geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Welke hypotheek nemen?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Je hebt plannen gemaakt om een woning te kopen. Alles is in kannen en kruiken en als enige moet je nu nog een hypotheek aanvragen. Welke hypotheek moet je nemen en welke hypotheekvormen zijn er zoal?

Als je een huis wilt kopen en je beschikt niet over voldoende eigen spaargeld, dan sluit je in zo’n geval een hypotheek af. Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in feite gewoon een lening en daarbij dient de woning als onderpand voor de bank. Je vraagt een hypotheek aan bij een bank en leent het geld om daarmee je hypotheekschuld af te kunnen lossen. De meeste hypotheken sluit men af met een looptijd van 30 jaar. Voor aanvang van de kredietcrisis kon men er langer over doen om een hypotheek af te lossen. Niet iedereen kan hetzelfde bedrag lenen. Dit hangt namelijk mede af van de hoogte van je inkomen, de lasten die je hebt en ook de waarde van de woning die je koopt. Indien je uiteindelijk een financieel beeld hebt, dan kan een hypotheekadviseur voor jou op zoek gaan naar een hypotheek die bij jou past. De adviseur zal jouw persoonlijke situatie bekijken en tevens rekening houden met je wensen. Vervolgens worden er allerlei hypotheekvormen vergeleken en gaat men voor jou op zoek naar een goede hypotheekverstrekker.

Hypotheekrenteaftrek

Je moet je hypotheek verplicht volgens een bepaald schema aflossen wil je in aanmerking komen voor de hypotheekrenteaftrek. Je hypotheek los je af met o.a. een annuïteiten- of een lineaire hypotheekvorm. De hypotheekrenteaftrek geldt niet meer voor de meeste andere hypotheekvormen. Wat is de annuïteitenhypotheek?

De annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is een soort hypotheek waarbij de aflossing en de rente elke maand gelijk is. En dat gedurende de gehele looptijd van de lening. De einddatum is dus bekend en tevens de bedragen die je maandelijks moet aflossen. Deze hypotheekvorm heeft de volgende kenmerken:

  • Deze hypotheekvorm heeft altijd een vaste einddatum
  • Je lost periodiek af tijdens de looptijd
  • Daarom zijn de maandlasten ook iedere maand hetzelfde

Wat is een lineaire hypotheek?

Dit is een hypotheek waarbij de geldlener tijdens de complete looptijd van de hypotheek iedere maand hetzelfde geldbedrag aflost. Deze hypotheek heeft de volgende eigenschappen:

  • De hypotheekvorm beschikt altijd over een vaste einddatum
  • Je hebt de zekerheid dat je deze hypotheek uiteindelijk aflost
  • De aflossing en ook tevens de rente zijn in het begin altijd hoger

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!