geld lenen kost geld

Welke kredietsoorten zijn er allemaal ?

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wanneer je geld wilt gaan lenen dan kun je kiezen uit verschillende kredietsoorten. Het kan gaan om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en ook een lening met een hypothecaire zekerheid.

Het is belangrijk om jezelf bekend te maken met de verschillende opties om zo de juiste keuze te maken voor jouw lening. Er is trouwens ook nog de roodstandregeling en het flitskrediet. Laten we de verschillende opties wat beter met elkaar bespreken.

De persoonlijke lening

Wanneer het gaat om een hoge uitgave is het vaak slim om te kiezen voor een persoonlijke lening. Het is ook perfect voor mensen welke zekerheid zoeken. Zekerheid voor de maandlasten en ook zekerheid voor de aflossing. Het is belangrijk om te zorgen voor een lening waar je volop van kunt genieten. Het is prettig om precies te weten waar je aan toe bent. Je kunt op die manier naar je aflossing toewerken met een rente welke niet omhoog kan gaan.

Het doorlopende krediet

Kies je voor een doorlopend krediet, dan kies je voor flexibiliteit. Je kunt geld opnemen en weer aflossen tot maximaal de opname limiet. Het is belangrijk om wel te weten, dat de maandlasten omhoog en omlaag kunnen gaan. De rente is namelijk flexibel. Hierdoor is het mogelijk om opeens hogere maandlasten te krijgen. Natuurlijk is het belangrijk om dit te voorkomen.

Een hypothecair krediet

Het is een optie om ook te kiezen voor een hypothecair krediet. Het is een doorlopende lening met een hypothecaire zekerheid. Door de zekerheid van de woning krijg je van de bank een krediet met lagere maandlasten. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Het is fijn om natuurlijk een goedkopere lening te krijgen.

De roodstand regeling

Bij iedere bank is het mogelijk om een roodstandregeling af te sluiten. Hier kun je dan voor een korte periode even in het rood staan. Je kunt hiermee dus meer geld gebruiken dan daadwerkelijk op je bankrekening staat. Het is ideaal om betalingen toch door te laten gaan. Het is helemaal perfect voor mensen welke weten dat hun salaris eraan komt en dan al vast een deel van het geld kunnen gebruiken. Een nadeel is, dat de rentestand vaak een stuk hoger is.

Het flitskrediet

Een andere goede oplossing om een tijdelijk krediet te krijgen is de flitslening. Het is een manier om binnen een korte tijd een geldbedrag te krijgen. Het is perfect om de tijd tot je salaris komt te overbruggen. Het is namelijk een lening welke je alleen krijgt wanneer je een loon dienstverband hebt. Heb je dit niet dan kun je geen gebruik maken van deze lening. Het is ideaal om zo tijdelijk een financiële injectie te krijgen.

Wat is de beste lening soort voor jou?

Het is slim om naar een tussenpersoon te gaan of een adviseur. De adviseur kan je goed helpen om de juiste keuze te maken voor de beste lening. Het is belangrijk om te zorgen voor een lening welke goed bij je situatie past, je leendoel en hoeveel je kunt aflossen. Leen verstandig!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!