geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Whatsapp voor banken (Bunq)

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eind 2015 ging de eerste digitale bank online: Bunq. Dit bedrijf wil op termijn de functie van banken overnemen. Met een app kunnen mensen betalingen onderling afhandelen. Dit is erg praktisch.

Stel je voor: Je hebt nooit meer gedoe met bonnetjes op vakantie en wie wat moet betalen. Daarnaast heeft Bunq een bankvergunning ontvangen van de Nederlandsche bank. Dat stelt het bedrijf in staat om ook overboekingen en betalingsverzoeken zelf af te handelen. De bankensector kijkt inmiddels jaloers toe, want Bunq blijkt wel degelijk een concurrent te worden. Al krijgt Bunq wel geduchte concurrentie van Apple, die met een soortgelijke dienst bezig is namelijk een betaaldienst via iMessage. Het is dus nog meer zeer de vraag of Bunq het uiteindelijk redt. Toch willen we de functies van Bunq in dit artikel verder uitleggen.

B

Wat kunnen klanten bij Bunq?
Als klant kan je bij het bedrijf Bunq geen spaarrekening openen of een krediet/lening afsluiten. Waar kan je Bunq dan wel voor gebruiken? De oprichter van Bunq geeft aan dat de app van Bunq ook wel “het WhatsApp van elkaar betalen” kan worden genoemd. Hij hoopt dat Bunq het bancaire equivalent wordt van wat bijvoorbeeld de chatdienst Whatsapp is voor de telefoons. Je kan als klant een gratis bankrekening openen bij deze bank. Je betaalt verder niets voor deze dienst. Ook betalingen versturen of ontvangen is 100% gratis, behalve voor bedrijven. De app is zo uniek omdat mensen onderling hun betalingen kunnen regelen. Dit kan handig zijn op momenten waarop rekening moeten worden gesplitst. Je kan als klant daarnaast ook betalingsverzoeken naar anderen sturen. De ontvanger hoeft deze alleen maar te bevestigen. Particulieren kunnen gratis van het betalingsverkeer gebruik maken. Bunq en binnenkort dus ook de betaaldienst van Apple, zijn daarmee geduchte concurrenten voor de huidige banken. Men kan daarnaast een betaalpas van Bunq aanvragen. Per pintransactie worden er dan wel kosten in rekening gebracht.

Overstappen niet nodig
Bunq kan een concurrent worden voor de grote banken. Tenminste, als consumenten dit bedrijf omarmen en massaal de app gaan gebruiken en een rekening openen. Het is nog maar de vraag of het echt zo’n vaart zal lopen. Maar het idee is in elk geval erg innoverend. Naast Apple is ook Paypal een soortgelijke dienst aan het uitrollen. Bij Bunq is het voor klanten vooralsnog niet nodig om over te stappen naar Bunq als nieuwe bank. De oprichter geeft aan dat iedereen in principe gewoon bij zijn huidige bank kan blijven zitten en Bunq erbij kan nemen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!