In Nederland is het werken met een tijdelijk contract de laatste jaren erg in trek. Mede door de crisis kiezen veel bedrijven voor een tijdelijke overeenkomst in plaats van een vaste aanstelling. Enkel bedrijven die zo min mogelijk doorloop op hun personeelsvloer willen hebben kiezen nog voor een vaste aanstelling. Het is dan ook van belang dat de hypotheek markt meegroeit met de huidige trend van tijdelijke contracten.

Hypotheek afsluiten met tijdelijk contract
Ook als u een baan heeft met een tijdelijk contract kan het mogelijk zijn een hypotheek af te sluiten. Voor het bepalen van uw inkomen kijken we dan naar het gemiddelde inkomen van de voorgaande drie kalenderjaren. Is uw inkomen in het laatste kalenderjaar lager dan het gemiddelde? Dan gaan we uit van het lagere bedrag. Op deze manier weet de kredietverstrekker altijd waar zij aan toe zijn en komen zij eigenlijk niet voor onaangename verassingen te staan. Hun zitten er namelijk ook niet op te wachten dat u uw hypotheek kosten niet meer kunt betalen.

Pas korte tijd in dienst?
Werkt u pas twee jaar zonder vast contract? Dan accepteren sommige organisaties in Nederland ook een prognose voor het lopende jaar, op deze manier weet de kredietverstrekker waar zij aan toe zijn en krijgt u de beschikking over een groter krediet. Het is dus mogelijk een hypotheek te krijgen bij flexibel werken. Speciaal voor mensen met tijdelijke contracten ontwikkelde een aantal organisaties in Nederland een perspectiefverklaring. Deze verklaring zorgt ervoor dat uw perspectief voor de toekomst is veilig gesteld en de intentie voor een goede toekomst aanwezig is.

Doorbraak bij hypotheekverstrekking zonder vast contract
Vaak is het erg moeilijk om een hypotheek af te sluiten zonder dat u in het bezit bent van een vast contract. Dit komt doordat de kredietverstrekker niet zeker is van uw toekomstsituatie. Bij een vast contract is het namelijk veel aannemelijker dat u voor een lange periode verzekerd bent van een vast inkomen. Dit is eigenlijk ook het grootste verschil met een tijdelijk contract. Een vast contract zorgt gewoon voor veel meer zekerheid waardoor u weet waar u aan toe bent maar zeker ook uw kredietverstrekkers. Gelukkig zijn er voor deze mensen met tijdelijke contracten genoeg organisaties die hen wel willen helpen bij de verstrekking van een contract. Dit omdat tijdelijke contracten tegenwoordig steeds vaker voor komen. Mede hierdoor is de behoefte voor dergelijke hypotheken de laatste jaren enorm toegenomen.