Hypotheken, zeg maar de financiering van een groot deel van je leven. Het kunnen waarmaken van een droom.

Maar Hypotheken zijn wellicht ook het meest besproken thema in de Nederlandse samenleving, denk alleen maar aan de Hypotheekrenteaftrek. Blijft deze wel, of wordt er toch aan gesleuteld waar het steeds vaker naar uit gaat zien. Want juist dankzij de Hypotheekrenteaftrek, zijn veel mensen in staat om een huis te kopen. Zonder de aftrek zouden er waarschijnlijk ineens een stuk minder Hypotheken worden afgesloten.

We willen hier niet ingaan op de juistheid van het handhaven van de aftrekmogelijkheden, of het mogelijkerwijs aanpassen of beperken van de Hypotheekrenteaftrek. We willen ons immers zo onafhankelijk mogelijk opstellen, hoewel dat soms wel eens moeilijk is.

We beperken ons simpelweg tot het verklaren van de verschillende Hypotheekvormen, de voordelen en de nadelen. Want er zijn nogal wat verschillende vormen binnen de wereld van de Hypotheken, en er zijn heel wat banken en verzekeringsmaatschappijen die maar al te graag Hypotheken willen afsluiten.

Daarin proberen we wel heel eerlijk te zijn, zonder nu onze voorkeur voor een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij te geven, lees alles wel goed door, en staar je niet blind op lage rentetarieven die soms worden geboden. Ook bij Hypotheken zal gelden, dat goedkoop soms duurkoop is. En dat wil je toch niet bij de financiering van je leven!