geld lenen kost geld

Hoe een nieuwe keuken financieren?

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Is het de hoogste tijd voor een nieuwe keuken omdat de oude zowat op omvallen staat? Het zou natuurlijk mooi zijn als u daarvoor geld heeft gespaard. Want een goede keuken kost duizenden euro’s. De meeste mensen sluiten daar echter een lening voor af. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor het financieren van een keuken? Lees dan gauw hieronder verder!

Keuken op afbetaling? Nooit doen!

Bij de meeste keukenzaken is het mogelijk om te kopen op afbetaling. Verkopers doen hun stinkende best om kopen op afbetaling te promoten. Maar als je slim bent dan koop je nooit iets op afbetaling. En al helemaal geen keuken. Dit is een zeer dure vorm van geld lenen! Misschien dat tijdens de looptijd de voorwaarden nog wel redelijk gunstig zijn. Maar daarna betaal je een torenhoge rente, mocht jij je niet kunnen houden aan de betalingstermijn. Kopen op afbetaling is sowieso altijd duurder dan een gewoon consumptief krediet afsluiten.

Persoonlijke lening als financiering voor een nieuwe keuken

Koop dus geen keuken op afbetaling maar sluit gewoon een degelijke lening af tegen een lage rente. De persoonlijke lening is een zeer geschikte lening voor een nieuwe keuken. Deze lening kent een vaste looptijd en rente. Daarom betaalt u elke maand een vaste aflossing. En een voordeel is dat deze rente in 2017 nog fiscaal aftrekbaar is. Dergelijke fiscale voordelen gelden voor leningen waarbij de leensom volledig gebruikt wordt voor verbeteringen of verbouwingen van woningen. Een nieuwe keuken plaatsen geldt als verbetering. Voor de persoonlijke lening geldt een vaste rente. Hoeveel rente u dient te betalen hangt tevens af van uw persoonlijke situatie.

Of kies voor een doorlopend krediet als keukenfinanciering…

Een doorlopend krediet sluit u af voor een nieuwe keuken als u het volledige aankoopbedrag nog niet weet. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u een bestaande keuken renoveert. U ontvangt in dit geval het leenbedrag niet in één keer op uw rekening maar kunt gebruik maken van een krediet. U kunt zoveel geld opnemen als u wilt, tot aan het kredietlimiet. U betaalt alleen geld over de bedragen die u opneemt.

Geld kan u op ieder gewenst weer opnemen

Het geld dat u weer aflost kunt u op ieder gewenst moment weer opnemen. In tegenstelling tot een persoonlijke lening kunt u de rente van een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekken. Doorgaans is de rente bij een doorlopend krediet iets lager dan bij een persoonlijke lening, met het grote verschil dat de rente variabel is. Na verloop van tijd kunt u dus duurder uit zijn met een doorlopend krediet. Maandelijks bent u meestal verplicht om zo’n 1% van het opgenomen krediet weer af te lossen. Dit betekent in de praktijk dat u lang over het aflossen kunt doen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!