Kom ik in aanmerking voor een Startershypotheek?

By: Robin

Een veel voorkomende vraag in het huidige economische klimaat. Het is niet eenvoudig voor starters om een goede hypotheek af te sluiten momenteel. Vaak heb je als starter weinig eigen geld en sta je aan het begin van je carrière.

Ook weet je als starter niet waar je allemaal op moet letten in de hypotheekmarkt. Daarom is het verstandig om je deskundig te laten adviseren. En vooral, door meerder partijen te laten adviseren.

Voorwaarden

Je moet voor het afsluiten van een hypotheek aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet ten eerste een baan hebben met een vast contract voor langere tijd, of een aantoonbaar stabiel en hoog genoeg inkomen. De startershypotheek is ontwikkeld voor jongeren onder de 35 jaar. De startershypotheek is voor jongeren die op het moment net te weinig geld hebben om een woning te kopen, en daardoor niet de woningmarkt opstromen, of onnodig lang in studentenwoningen of bij de ouders thuis blijven wonen. Dit leidt tot problemen in deze sectoren van de woningmarkt, daarom is het goed dat de startershypotheek bestaat.

Startershypotheek

Als starter is het belangrijk om een goedkope startershypotheek te vinden, het is belangrijk dat je je goed oriënteert op de markt. Het is belangrijk dat de bank doorvraagt over eventuele toekomstplannen en inkomstenstijging. Als er een grote kans is op inkomensstijging, zal de bank eerder geneigd zijn om je een groter bedrag toe te kennen. Een ander kenmerk is dat het bedrag van de hypotheek hoger is dan het onderpand. Dit heeft als doel om een deel van de hypotheeklasten te kunnen voldoen, omdat tijdens de eerste periode het inkomen vaak nog niet toereikend is. Het is ook aan te raden om bij meerdere hypotheekaanbieders te informeren en waar mogelijk een offerte voor een goedkope startershypotheek aan te vragen.

Lees ook:   Wanneer mag ik boetevrij aflossen?

Related post