Kredietconcurrent B.V. biedt verschillende kredietvormen. Er zijn erg veel mensen die geld willen lenen tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Kredietconcurrent helpt u hier graag bij. Bij Kredietconcurrent kan men gratis en vrijblijvend een kredietofferte aanvragen tegen een scherpe rente. Daarnaast kunt u bij Kredietconcurrent uw maximale krediet berekenen en deze direct afsluiten als hij voldoet aan uw eisen.

Een lening aanvragen bij Kredietconcurrent
Via een digitaal aanvraagformulier kunt u direct voordelige leningen aanvragen. Als dit is gebeurt krijgt u een ontvangstbevestiging in de vorm van een email. In deze fase worden de gegevens van de klant gecontroleerd en wordt de aanvraag ingediend bij verschillende banken. Ook wordt in deze fase de registratie bij Bureau Krediet Registratie opgevraagd. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen om de aanvraag te bevestigen. Dit gebeurt alleen op werkdagen. Ook worden uw gegevens tijdens het telefoongesprek uitgebreid doorgenomen om hier en daar eventueel nog een foutje te verbeteren. In dit telefoongesprek wordt uitgebreid de tijd genomen om uiteindelijk een passend advies te geven aan de klant. Kredietconcurrent geeft altijd een deskundig leenadvies.

Na het leenadvies
Nadat dit advies is uitgebracht ontvangt u een offerte van de lening. Kredietconcurrent vindt dat deze offerte rustig moet worden kunnen doorgenomen en daarom wordt de offerte via de mail of de post toegestuurd. Geld lenen moet niet overhaast gebeuren. Na het verzenden van de offerte zoekt de Kredietconcurrent nog telefonisch contact om te kijken of alles is ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Bij de offerte zit ook een ESIC formulier. Dit is een standaard formulier met informatie over geld lenen in Europa. In dit formulier staan de belangrijkste kenmerken van de lening en dit formulier helpt ook om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Als de offerte retour is ontvangen door Kredietconcurrent wordt deze beoordeeld voordat u het geld kunt lenen. Als alle formulieren kloppen en compleet zijn, worden ze doorgestuurd aan de bank. De bank doet nog een laatste beoordeling van de aanvraag en als deze goed is, is het rond. Per mail, sms of telefoon krijgt de klant dan de uitslag over of hij geld mag lenen en hoeveel u kunt lenen. Als de aanvraag definitief akkoord is kan de uitbetaling plaatsvinden. Het geld komt dan binnen een paar dagen op uw rekening te staan. Dit bedrag ontvangt u rechtstreeks van de bank.

Kredietvormen
Wilt u geld lenen maar kent u de verschillen tussen de bepaalde vormen van krediet nog niet? Hier leggen we de kredietvormen die u bij Kredietconcurrent kunt afsluiten uit. Er zijn 2 verschillende vormen: persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

    • Persoonlijke lening. Dit is een geschikte vorm van geld lenen als u van tevoren een idee hebt over het doel van de lening. U doet hiermee namelijk een grote aankoop. Bij een persoonlijke lening is er dus sprake van een vaste rente. Dus er is geen kans op renteschommelingen tijdens de duur van de lening. Ook wordt er vooraf met de bank een vaste looptijd afgesproken voor de duur van de lening. Bij een persoonlijke lening weet iedereen altijd waar hij of zij aan toe is. Op het moment dat een persoonlijke lening wordt aangegaan weet u al wanneer het laatste maandtermijn betaalt zal worden. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen aan een persoonlijke lening. Een daarvan is dat er niet tussentijds boetevrij afgelost kan worden. U mag aflossen wanneer u wilt maar hier zit wel een boete aan verbonden. Dit is maximaal 1% van het bedrag dat u wilt aflossen.
    • Doorlopend krediet. Er zijn een paar vormen van een doorlopend krediet. Eigenlijk is een doorlopend krediet het tegenovergestelde van een persoonlijke lening. Het is een flexibele vorm van geld lenen. En u mag altijd zoveel aflossen als u wilt. Als de aflossingen zijn gedaan mag u ook weer geld opnemen tot het afgesproken maximale leenbedrag. Er kan ook worden gekozen voor een doorlopend krediet waarbij alleen maar rente betaald wordt. Een nadeel van het doorlopende krediet is de variabele rente. Deze kan dus dalen of stijgen. Van tevoren kan hier niks over voorspeld worden waardoor u met onverwacht hoge kosten te maken kunt krijgen.