De restschuld financieren zonder hoge kosten

Wanneer een woning verkocht wordt en de hypotheek hier niet volledig mee afgelost kan worden is er een restschuld.

Wanneer een andere woning aangekocht wordt kan de restschuld in de nieuwe hypotheek meegefinancierd worden. Wanneer er geen nieuwe hypotheek wordt afgesloten is het mogelijk om de lening af te lossen met spaargeld.

Als er geen spaargeld is of onvoldoende spaargeld dan kan het restant geleend worden. Een lening afsluiten voor de restschuld is een oplossing.

Waarom is er een restschuld?

De restschuld kan door verschillende redenen ontstaan. Het kan door een daling van de prijzen op de huizenmarkt komen. Ook kan het komen doordat de woning snel verkocht moet worden door een scheiding of andere situatie. Hierdoor ontstaat er een restschuld. Natuurlijk is het geen ideale situatie. Het is gelukkig mogelijk om er een oplossing voor te vinden.

Lening aanvragen voor belasting

De restschuld financieren met een lening

De restschuld is te betalen met een lening. De lening moet vervolgens afgelost worden. Het is belangrijk om de juiste leenvorm te kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan het doorlopende krediet of de persoonlijk elening. Het beste is om voor een persoonlijke lening te kiezen. Het is dan mogelijk om precies te weten wanneer alles is voldaan en welke maandlasten hierbij horen. Bij een persoonlijke lening zijn de betaling aftrekbaar in box 1.

Bepaal de looptijd

Het is belangrijk om goed na te denken over de looptijd van de lening. Hoe sneller een lening afgelost wordt, hoe minder rente betaald wordt. Het is dus verstandig om een korte looptijd te kiezen. Hierdoor verlaag je de rentelasten. Natuurlijk is het afhankelijk van hoeveel ruimte er is om af te lossen. Ook is de looptijd uiteraard afhankelijk van de hoogte van de restschuld. Een restschuld van 5.000 euro is sneller af te lossen als een restschuld van 50.000. Het is goed om rekening te houden met de boetevrije aflossing bij een persoonlijke lening. Het is dan mogelijk om een keer wat extra af te lossen. Bij een doorlopend krediet is men vrij om de lening af te lossen op ieder gewenst moment zonder een boete.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen

In een paar stappen een lening afsluiten

De lening voor de restschuld is in een paar stappen af te sluiten. In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld er nodig is. Door het exacte bedrag te bepalen is duidelijk hoe hoog de lening moet worden. Hierna is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het afsluiten van de lening. Welke rentestanden gelden er bij de verschillende aanbieders? Kies een leenvorm die bij je past. Door de fiscale voordelen is een persoonlijke lening aantrekkelijk. Wanneer het echter om een lage restschuld gaat kan een doorlopend krediet een optie zijn. Het biedt meer vrijheid in wanneer het bedrag wordt afgelost. Er is echter geen mogelijkheid om de rente fiscaal te verrekenen.

Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken