Een auto financieren goed en zonder zorgen

Heb je niet genoeg geld om een auto te kopen? Soms kan er net te weinig geld op de spaarrekening staan om je aankoop te realiseren. Een auto financieren is dan een optie.

Het is goed om hier gebruik van te maken. Het is wel belangrijk om op een verantwoorde manier geld te lenen om een auto te kopen. Kies voor een autolening met een lage rente en met duidelijke voorwaarden.

Kies ook voor zekerheid zodat je weet wanneer de lening is afgelost. We bespreken graag de mogelijkheden.

Waarom een auto financieren?

Geld lenen doe je natuurlijk niet zo vaak. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een goede lening. Geld lenen voor een auto is verstandig wanneer je de auto echt nodig hebt. Het is goed om een mooie auto te kopen om je kinderen naar school te brengen, zelf naar het werk te gaan, de boodschappen te doen en ook om uitjes mee te maken. Het is zelfs goed om er een autovakantie mee te houden. Wanneer je nog niet voldoende geld hebt om de totale aankoopsom te betalen is het goed om naar een lening te kijken. Ontdek de rente en ook de aflossing per maand en bekijk of je dit kunt betalen. Wanneer dit geen probleem is dan is het mogelijk om voor een autokrediet te kiezen.

Lening aanvragen voor een auto

Welke soorten leningen zijn er?

Er zijn twee smaken als het om een geldlening gaat. Er is het doorlopende krediet, wat werkt als een roodstandfaciliteit bij de bank. Het is mogelijk om zelf geld op te nemen en ook vrij af te lossen. Over het opgenomen deel betaal je rente. Het is één manier van lenen. Ons advies is echter om een persoonlijke lening te kiezen. Hiermee wordt maandelijks een deel aflossing en rente voldaan en is duidelijk wanneer de laatste betaling gedaan wordt. Er is veel duidelijkheid bij de persoonlijke lening. De rente staat vast voor de hele looptijd en de maandtermijnen zijn gelijk.

De afschrijving van de auto

Naarmate een auto ouder wordt, wordt hij ook minder waard. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het aflossen van de lening. Door maandelijks af te lossen op de lening zal de lening nooit hoger zijn dan de waarde van de auto. Tevens zorgt het voor de optie om na het aflossen van de lening een andere auto te kopen. Het is mogelijk om wederom een autolening af te sluiten. Met de restwaarde van de huidige auto is het dan mogelijk om een aanbetaling te doen. Zo is het mogelijk om iedere paar jaar een andere auto te kopen. Natuurlijk is dat wel een prettige gedachte.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen

Tip: De autoverzekering

Wanneer een auto met een lening gekocht wordt is het verstandig om de auto goed te verzekeren. Kies voor een all-risk verzekering en niet voor de minimale wettelijke dekking. Bij een ongeluk door eigen schuld wordt ook de schade aan het eigen voertuig uitbetaald. Wanneer dit niet het geval is zou er een vervelende situatie ontstaan. De auto kan niet meer gebruikt worden. Wel heb je nog steeds een autolening om af te betalen. Een situatie die voorkomen kan worden. Betaal iets meer voor de autoverzekering om dit te voorkomen.

Een autolening afsluiten? Ontdek de mogelijkheden op onze website.

Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken