Extra financiële ruimte voor meer vrijheid

Het is natuurlijk prettig om wat extra financiële ruimte te hebben als het nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld een buitenkansje ziet en het dan direct kunt kopen.

Een andere auto, televisie of koelkast kopen zonder zorgen over het betalen van de rekeningen. Het is fijn om wat extra financiële slagkracht ter beschikking te hebben. Het is dan niet nodig om op het laatste moment een lening af te sluiten of om een goede deal te missen.

Wat zijn de mogelijkheden? We bespreken graag waarom het zo fijn is om wat geld achter de hand te hebben en ook hoe dit voor jou mogelijk is.

Een appeltje voor de dorst

Het is natuurlijk prettig om op een spaarrekening een appeltje voor de dorst te hebben. Het is echter niet voor iedereen mogelijk. Het is ook mogelijk om een roodstand regeling aan te vragen bij de bank. Bij een noodsituatie kan dan het geld opgenomen worden. Een nadeel is dat het vaak een minimaal bedrag is en de rente hoog is. Een alternatief is om te kiezen voor een doorlopend krediet. Het werkt hetzelfde als een roodstand regeling. De rente is echter een stuk lager. Bij een doorlopend krediet heeft men de vrijheid om zelf geld op te nemen en terug te storten op de gewenste momenten. Als er een aankoop gemaakt moet worden of er een buitenkansje is op veel korting dan kun je deze aankoop doen.

Lening aanvragen voor financiële ruimte

Een doorlopend krediet afsluiten

Het afsluiten van een krediet is niet complex. Op basis van de huidige leningen en het netto inkomen wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn. Wanneer iemand al een lening heeft wordt gekeken of deze overgesloten wilt worden. Het betekent dat de nieuwe kredietverstrekker de oude lening overneemt. Het kan aantrekkelijk zijn als de maandlasten bij de nieuwe geldverstrekker lager zijn of de kredietruimte hoger. De kredietnemer moet alle benodigde papieren en overzichten aanleveren. De geldverstrekker beoordeeld de aanvraag en zal dan het geld uitbetalen. Het start trouwens allemaal met het aanvragen van een offerte. Voor het aanvragen van de offerte is het verstandig om te kijken wat maximaal geleend kan worden.

Waarom voor extra financiële ruimte zorgen?

Ook wanneer er niet direct een behoefte is voor een lening is het slim om er nu naar te kijken. Voor het wisselen van baan is het slim om dit te doen. Ook als er een onzekere financiële periode aankomt is dit slim om te doen. Het is verstandig om goed voorbereid de toekomst tegemoet te gaan. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van het krediet zijn er ook geen kosten. Pas als het geld wordt opgenomen zijn er kosten. Het geld zelf kan voor verschillende doeleinden opgenomen worden. Het maakt niet uit hoe het besteed wordt. Of het nu voor een vakantie is, autoreparatie, nieuwe diepvriezer of een set mooie kleren voor een bruiloft. We verwachten niet dat we hier suggesties hoeven te geven. Iedereen heeft zelf wel zijn dromen en ideeën om het geld uit te geven.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen
Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken