Geld lenen voor inboedel en verhuizen

Verhuizen is niet goedkoop. Er moet veel gebeuren en veel worden geregeld. Vaak zijn er in de nieuwe woning meer zaken nodig dan verwacht en lijkt alles duurder dan men denkt.

Het is belangrijk om natuurlijk alles soepeltjes te laten verlopen. Ook is het belangrijk om de verhuizer en alle andere partijen op tijd te betalen. Om wat meer gemoedsrust te hebben op het financiële vlak is het slim om een krediet af te sluiten voor onverwachte zaken.

Ook kan het gebruikt worden om de woning net wat mooier te maken. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste lening te kiezen. Graag geven we een aantal tips.

Kies voor een goede lening

Wanneer je voor een verhuizing en je inboedel geld wilt lenen is het belangrijk om hier slim over na te denken. Ga rustig zitten en maak een begroting op van hoeveel geld nodig is. Wees hier heel reëel in en onderschat de kosten niet. Het is goed om niet op het laatste moment een krediet of persoonlijke lening af te sluiten. Het is belangrijk om dit goed te regelen. Wanneer bekend is hoeveel geld er nodig is, ontstaat er ook een beter beeld over welke soort lening het verstandigste is. Bij een laag bedrag onder de vijfduizend euro raden we een doorlopend krediet aan. Het is best mogelijk om een hoger krediet te nemen. Wanneer de lening meer dan vijfduizend euro is, is het goed om een persoonlijke lening te overwegen. Het helpt om zo sneller de lening af te lossen.

Lening aanvragen

Waarom een persoonlijke lening kiezen?

Een persoonlijke lening heeft een aflosschema waardoor bekend is wanneer de laatste termijn voldaan moet worden. Er is helderheid. Bij het kopen van een inboedel voor de woning is dit slim. Wanneer de lening is afgelost is het mogelijk om weer te veranderen. Tenminste als dit gewenst is. Het kan ook zo zijn dat de inboedel nog veel meer jaren meegaat. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en biedt veel zekerheid. Het is ook een stok achter de deur om de lening af te lossen. Iets wat wel prettig is. Het moet gewoon gebeuren. Bij een doorlopend krediet is hier meer vrijheid. De kans bestaat dan ook dat een doorlopend krediet nooit afgelost wordt.

Een doorlopend krediet

Wanneer het geldbedrag om te lenen niet zo hoog is (onder de vijfduizend euro) is het slim om een doorlopend krediet te overwegen. Het is mogelijk om zelf het krediet af te lossen. Ook is het mogelijk om het weer op te nemen. Het maakt het mogelijk om ook gespreid de verschillende meubelstukken te kopen in de woning. Er wordt pas rente betaald als het geld wordt opgenomen.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen

Doe geen last minute financiering in de meubelzaak

Het is beter om niet te kiezen voor een lening bij de meubelzaak. De rentes zijn vaak een stuk hoger en de voorwaarden minder gunstig dan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De geldverstrekkers zijn vaak ook meedogenloos als er een keer een termijn vergeten wordt. Het is beter om goed voorbereid geld te lenen.

Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken