Betaalbaar de woning verbeteren

Een nieuwe keuken, badkamer, dakkapel, uitbouw of zonnepanelen op het dak? Het is mogelijk om de woning te verbeteren om nog meer te genieten van hun huis.

Het is slim om de woning beter en mooier te maken om het zo in waarde te laten stijgen. Daarnaast zal het woongenot ook omhoog gaan. Twee vliegen in één klap zouden we zeggen.

Met de lage rente vandaag de dag en daarnaast de fiscale voordelen is het erg aantrekkelijk om de woningverbetering te financieren. Een lening afsluiten gaat gemakkelijk en simpel. Er zijn verschillende mogelijkheden om de woningverbetering te financieren.

Een hypotheek om de woning te verbeteren

Wanneer iemand een eigen woning heeft is het goed om te kijken of de verbouwing met een hypotheek gefinancierd kan worden. Bij een grote verbouwing kan het interessant zijn om de hele hypotheek aan te passen. Kijk naar de mogelijkheden van de Nationale Hypotheek Garantie om een lagere rente te krijgen. Weet wel dat er kosten zijn voor het hypotheekadvies, de taxatie en mogelijk ook voor de notaris. De rente is bij een hypotheek wat lager dan een lening. Het kan echter slim zijn om iets meer rente te betalen om de eenmalige kosten van het hypotheekadvies, de notaris en taxatie te voorkomen.

Lening aanvragen voor woning verbetering

Een persoonlijke lening

Een alternatief voor het afsluiten van een hypotheek voor de verbouwing is de persoonlijke lening. Ook bij een persoonlijke lening is de rente aftrekbaar. Tenminste wanneer de woningverbetering aan de eigen woning gedaan wordt. Een persoonlijke lening welke gebruikt wordt om de woning te verbouwen heeft vaak een lagere rente dan een normale lening. Met de persoonlijke lening staat de rente vast voor een afgesproken termijn. Binnen deze termijn wordt alles afgelost.

Doorlopend Krediet voor de woningverbetering

Naast een persoonlijke lening is het ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor de verbouwing. Bij een doorlopend krediet is er meer vrijheid in de aflossing en het op te nemen bedrag. Het is handig om na het aflossen van het krediet na de eerste verbouwing te starten aan het volgende project. Het biedt de mogelijkheid om het geld opnieuw op te nemen en dus achter de hand te hebben. Houd er wel rekening mee, dat de rente over deze lening niet aftrekbaar is. Het komt, omdat het geld opnieuw opgenomen kan worden.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen

De beste keuze?

Het is belangrijk om de mogelijkheden te bekijken om de woningverbetering te financieren. Kijk hoeveel geld nodig is om het project af te ronden. Kijk vervolgens naar de mogelijkheden die er zijn. Door een overzicht te maken van de éénmalige kosten en de maandelijkse kosten is het mogelijk om een keuze te maken. Maak de keuze zonder emoties en met een heldere geest.

Het is mogelijk om de dakkapel, keuken, uitbouw, aanbouw of zonnepanelen te financieren. Doe het verstandig en overweeg alle opties voor jouw persoonlijke situatie. Start vervolgens met de verbouwing en rond het project spoedig af.
Een lening afsluiten voor jouw verbouwing kan eenvoudig en snel op onze website.

Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken