Schulden aflossen voor lagere maandlasten

Vaak gebeurt het ongemerkt. Er wordt links een kleine lening afgesloten en rechts een krediet voor het kopen van een televisie en daarnaast is er ook nog de creditcard.

Her en der zijn er meerdere lening en en kredieten afgesloten, waardoor er geen overzicht meer is. Het is niet prettig om overall een lening te hebben. Het is beter om alle schulden onder te brengen in één lening.

Het voordeel is, dat er één afschrijving is hiervoor en er een compleet overzicht is. Daarnaast zijn de losse leningen vaak een stuk duurder. Wat zijn de mogelijkheden?

De schulden aflossen

Het is goed om een overzicht te hebben van de verschillende leningen en kredieten. Door een overzicht te maken is het mogelijk om duidelijkheid te krijgen over de maandlasten en ook de totale schuld. Vervolgens kunnen de schulden afgelost gaan worden. De beste optie is om een nieuwe lening af te sluiten, die alle openstaande schulden aflost. De nieuwe lening dient een gunstigere maandlast te hebben. In veel gevallen is dit mogelijk. Denk aan de hoge rentes van de postorder kredieten en ook de creditcard rentes. Het is goed om voor het aflossen te kijken of dit ook kosteloos kan bij de huidige leningen en kredieten. Het is natuurlijk onverstandig om hoge boetes te betalen.

Lening aanvragen

Een persoonlijke lening of krediet

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening of doorlopend krediet om de schulden af te lossen. Bij een persoonlijke lening ontstaat er een heldere situatie. Het is duidelijk hoeveel de maandtermijn is, de rente en ook wanneer de laatste betaling gedaan wordt. Het geeft veel zekerheid en geen verrassingen. Het is prettig om te weten, dat alle schulden na een aantal jaren afgelost zijn. Bij een doorlopend krediet moet men dit zelf doen. Het is namelijk mogelijk om tot de kredietgrens geld op te nemen. Het aflossen kan vrij gebeuren. Het mag en hoeft niet. De rentestanden zijn daarnaast variabel bij een doorlopend krediet. Houdt hier rekening mee. De maandlasten kunnen daardoor iedere maand anders zijn. Stijgt de rente? Dan stijgen de maandlasten. Daalt de rente? Dan worden de maandlasten goedkoper.

De voordelen van een persoonlijke lening

Voordat een keuze gemaakt wordt tussen het doorlopende krediet of de persoonlijke lening willen we de voordelen van beide benoemen. Bij een persoonlijke lening is er veel zekerheid. Het is op het moment van afsluiten van de lening ook duidelijk wanneer alles is betaald. Daarnaast is de maandtermijn gelijk over de hele periode.

lening.com helpt u graag verder met een lening

Lening aanvragen

De voordelen van een doorlopend krediet

De afgeloste bedragen kunnen vrij worden opgenomen. Het is mogelijk om tot de kredietlimiet al het geld op te nemen. Wanneer er een tegenvaller is, kan er geld opgenomen worden. Het is vrij om ook meer af te lossen iedere maand om zo de lening te reduceren.

Het aflossen van de schulden met een andere lening is erg verstandig wanneer de rentes hoog zijn voor de verschillende losse kredieten en leningen.

Soort leningRente vanafRente overzichtAanvragen
Persoonlijke lening3.37%—5.55%Rente overzichtLening aanvragen
Doorlopend krediet4.02%—6.00%Rente overzichtLening aanvragen
Hypotheek4.52%—6.40%Rente overzichtLening aanvragen

Snel & makkelijk aanvraag proces

Wij hebben onze processen dusdanig geoptimaliseerd dat er een snel onlineproces kan plaats vinden voor uw lening aanvragen. Uiteraard staan wij u ook nog persoonlijke te woord.

1

Kies lening en hoogte

Selecteer uw gewenst hoogte en soort lening.

2

Aanvraag keuring

Onze kredietadviseurs gaan direct met uw aanvraag aan de slag.

3

Uitbetaling

Na akkoord zal het bedrag op uw rekening gestort worden.

Leningen vergelijken