Wanneer u geld wilt lenen zonder BKR toetsing, zijn er verschillende mogelijkheden. Het meest voor de hand liggende antwoord: aanbieders van het zogenaamde flitskrediet.

U kunt dan tot 1500.00 euro lenen. Het is een eerder klein bedrag en een bkr toetsing doorvoeren is dan ook niet zo interessant. De echte problemen beginnen wanneer u eerder grote bedragen wenst te lenen zonder BKR toetsing. Banken zullen u niet meer helpen bij het lenen van geld. Wanneer u nu geld wenst te lenen zonder BKR toetsing, dan spreekt het voor zich dat we rekening moeten houden met bepaalde zaken.

Het leenbedrag: het is weinig waarschijnlijk dat u een hypotheek kunt afsluiten indien u een negatieve codering hebt opgelopen in het verleden. Een klein bedrag – onder de 1500 euro – lenen kan wel. Ook indien u een BKR codering hebt opgelopen in het verleden zullen aanbieders van minileningen u nog helpen. De nadelen zijn de hoge rente en de korte aflossingstermijn.

U kunt een onderhandse lening afsluiten met familie en of vrienden en in het contract bepalen wanneer u het geld ontvangt en hoeveel rente u moet betalen. Hier bepaalt u dus alles zelf. Vaak kunt u het geld dan vlotter op uw rekening ontvangen dan bij een kredietverstrekker. Veelal moet u wel enkele uren/een dag wachten vooraleer u het geld in handen heeft. In het geval van een onderhandse lening kan dit vroeger.