Persoonlijke lening aanvragen

Wilt u een persoonlijke lening aanvragen? Het lijkt zo eenvoudig, aanvraagformulier invullen en klaar. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee zou kunnen houden. Een lening aanvragen is natuurlijk eenvoudig, een goede en verantwoorde lening afsluiten is iets lastiger, maar zeker wel mogelijk. De aandachtspunten voor een verantwoorde lening geven wij hieronder nog even weer.

Persoonlijke lening aanvragen in Nederland:

Persoonlijke lening aanvragen in België:

Aandachtspunten persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen is snel gebeurd, maar waar moet u op letten als u de offertes voor uw lening binnenkrijgt? Zijn er valkuilen of zaken waar u echt rekening mee zou moeten houden?
Er zijn zeker een aantal aandachtspunten bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Een hiervan is natuurlijk de rente. Over het algemeen is het zo dat des te lager de rente is van uw persoonlijke lening, des te lager de totale kosten voor de lening. En dus beter voor uw portemonnee. Toch zijn er ook nog een aantal zaken waar u ook aandacht voor zou moeten hebben.
Kijk bijvoorbeeld ook even naar de totaalprijs van de lening. Deze totaalprijs moet in ieder geval in het ESIC formulier vermeld worden. Hierin staat wat u in totaal gedurende de looptijd van de lening aan rente en aflossing moet gaan betalen voor uw lening.
Daarnaast staat in het ESIC formulier de informatie over uw lening zo eenvoudig mogelijk uitgelegd. Daarnaast hebben deze formulieren een uniforme opbouw. U kunt dus eenvoudig onderdelen van uw lening vergelijken.

Kijk of u ook boetevrij mag inlossen

Een persoonlijke lening aanvragen is een lening aanvragen met zekerheid. Vaste rente, vaste looptijd en een vast maandtermijn. Één van de nadelen van een persoonlijke lening aanvragen kan echter ook zijn dat u de lening niet boetevrij eerder mag inlossen. Er zijn gelukkig wel steeds meer banken die het ook toestaan om zelfs een persoonlijke lening boetevrij te mogen inlossen. Kijk ook dit onderdeel van uw leningofferte dus goed na. U kunt hier veel geld mee besparen.