Minilening afsluiten

Een minilening afsluiten kan een goede oplossing zijn om even tijdelijk een klein tekort op te vangen. Wel moet u er rekening mee houden dat een minilening een lening is waar hoge kosten aan verbonden zijn. Op de websites lijkt een minilening altijd een relatief voordelige vorm van geld lenen. Toch komen er bij een minilening afsluiten wel extra kosten kijken. En deze kosten beperken zich niet tot een laag bedrag. Het venijn zit hem in de borg die u moet regelen bij het afsluiten van een minilening. Een minilening afsluiten kunt u namelijk in de meeste gevallen alleen, indien u kunt laten zien dat er ook een borgstelling is. Deze borgstelling zal in de meeste gevallen niet worden goedgekeurd. Als dit wel het geval is zal de minilening u niet al teveel extra mogen kosten.
Als u apart een borg moet gaan regelen, moet u hier fors extra voor betalen. Een andere optie bij het afsluiten van een minilening kan zijn dat er voor de lening op zich geen extra kosten in rekening worden gebracht, naast de rente. Maar u extra moet gaan betalen voor extra diensten. Bijvoorbeeld als u wilt dat het geld binnen 24 uur op uw rekening staat, moet u een x bedrag extra betalen. Allemaal manieren om meer geld aan u te gaan verdienen.

Minilening afsluiten in Nederland:

Minilening afsluiten in België:

kredietje belgie

Voorwaarden voor het afsluiten van een minilening

Hierover is niet eenvoudig iets te vinden. De belangrijkste voorwaarden voor het afsluiten van een minilening die wij hebben kunnen vinden is dat u tussen de 21 en de 70 jaar moet zijn. En een Nederlands ingezetene. Toch gaan wij ervan uit dat er nog wat aanvullende voorwaarden zouden moeten zijn. Deze zijn echter niet terug te vinden op de website.
Belangrijk is in ieder geval dat de verstrekkers van de minilening u niet zullen afwijzen op een negatieve registratie bij het BKR. Een minilening afsluiten gebeurd namelijk te allen tijde zonder BKR toetsing. Daarnaast kan een minilening natuurlijk ook een bijzonder snelle manier van geld lenen zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat er hoge kosten in rekening gebracht kunnen worden indien u voor een service pakket zou kiezen.

Wanneer een minilening afsluiten?

Bij voorkeur zou ons antwoord zijn:”liever niet”. De AFM is niet voor niets zeer kritisch op het verstrekken van minileningen. Een minilening afsluiten gebeurd veelal in uiterste nood. Er wordt dan gekozen voor complete/dure pakketten die veel kosten met zich meebrengen. Toch kan het natuurlijk een keer nodig zijn. Veelal kunt u, ook al is het niet leuk, kosten voorzien. Vraag dan tijdig uw minilening aan, zodat u geen gebruik hoeft te maken van een van de dure financieringspakketten.