Doorlopend krediet oversluiten

Wilt u uw doorlopend krediet oversluiten? Dat kan een goede en een verantwoorde keuze zijn. Zeker als u in het achterhoofd houdt dat op dit moment bijna 80% van de Nederlanders te duur leent, en in veel gevallen zelfs veel te duur. Uw dure doorlopend krediet oversluiten kan dan dé oplossing zijn om veel voordeliger te gaan lenen. Uw lening oversluiten kost u natuurlijk wel wat tijd en inspanning. Niet zo zeer uw doorlopend krediet oversluiten zelf, maar meer de tijd die erin gaat zitten om de meest voordelige aanbieder te vinden.
Om juist dat lastige deel voor u eenvoudiger te maken willen wij u graag wat handvatten meegeven zodat u snel en eenvoudig uw te dure doorlopend krediet kunt oversluiten naar een voordeligere aanbieder. Net als met veel zaken, geldt namelijk dat kennis macht is. Dit gaat ook op voor een doorlopend krediet oversluiten. Des te meer u weet van een lening in het algemeen, des te beter u op zoek kunt gaan naar de beste aanbieding. Hiermee hebben wij u overigens gelijk al de eerste tip gegeven, maar er is nog meer!

Doorlopend krediet oversluiten Nederland

Aanbieder
Frisia leningen
Krediet Groep Nederland
Kredietspotter
Maximaal Bedrag
€ 100.000
€ 75.000
€ 100.000,-
Rente vanaf
vanaf 4,1%
vanaf 4,5%
vanaf 4,1%
Waardering
+++++
++++
++++

Direct Aanvragen

Direct Aanvragen

Direct Aanvragen

Doorlopend krediet oversluiten België

kredietje belgie

Doorlopend krediet oversluiten? Kijk eerst wat u heeft!

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar is zeker van belang. Als u op dit moment bijvoorbeeld nog een persoonlijke lening heeft met een vrij korte looptijd, maar u wilt deze oversluiten naar een doorlopend krediet, omdat u tussentijds wilt kunnen gaan inlossen, of opnames wilt gaan doen uit uw krediet. Dan kan het vrij kostbaar zijn om uw persoonlijke lening over te sluiten. Een persoonlijke lening oversluiten met een korte rest looptijd is over het algemeen namelijk niet voordelig.
En dit geldt ook als u andere leningen wilt gaan oversluiten. Ga altijd goed na wat u op dit moment heeft lopen. Door een goede inventarisatie te maken kunt u zich veel ellende en vooral extra kosten besparen. Geld lenen kost geld. Maar zorg er wel voor dat het u zo min mogelijk kost.
De truc om na te gaan of uw doorlopend krediet oversluiten (en wellicht andere leningen) voordelig is, dat u een totaal telling maakt. Dit doet u door de maandtermijnen van uw kredieten afzonderlijk, te vermenigvuldigen met de resterende looptijd. U weet dan exact wat u per maand moet gaan betalen. Hierdoor weet u direct wat u in totaliteit nog moet betalen. En u kunt dit vergelijken met de totale kosten van uw nieuwe lening.

Kosten bij uw doorlopend krediet oversluiten

Dat is het grote voordeel van een doorlopend krediet, u mag een doorlopend krediet inlossen wanneer u wenst, zonder dat hierbij een boete verschuldigd is. Een doorlopend krediet oversluiten zal op dat gebied dus geen extra kosten met zich meebrengen. Ook voor uw nieuwe lening mogen geen afsluitkosten in rekening gebracht worden, dit is vastgelegd in de wet op het consumentenkrediet.

Voorwaarden voor het doorlopend krediet oversluiten

Om uw huidige krediet over te kunnen sluiten naar een nieuw en een voordeliger doorlopend krediet moet u wel aan de VFN normen voldoen. Dit kan een beperking zijn. Deze normen worden namelijk ieder jaar weer verder aangescherpt waardoor het lastig is om aan de normen te blijven voldoen. Zeker tussen 2008 en 2013 zijn de normen behoorlijk strenger geworden. Een doorlopend krediet oversluiten is dus zeker niet altijd even makkelijk. Wel is het zo dat er steeds meer druk op de banken lijkt te komen, vooral als een omsluiten van het krediet in het belang van de klant is. En dat is het al snel als u voordeliger kunt gaan lenen.