geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoe om te gaan met schulden

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Hoe om te gaan met schulden

Onze website is een site die voornamelijk over geld lenen en leningen gaat. Hoe u het best met uw lening om kunt gaan, welke leningen er allemaal zijn. Wat de verschillen zijn tussen de verschillende vormen van geld lenen etcetera. Toch is er nog een belangrijk deel dat wij op de website nog niet hebben benoemd. Namelijk, hoe zorgt u ervoor dat u überhaupt geen lening nodig heeft. En, wat te doen als het mis gaat met uw lening. Hoe om te gaan met schulden dus, en hoe schulden te voorkomen. Twee belangrijke onderwerpen in één artikel, die ervoor moet zorgen dat u verantwoord geld gaat lenen. Of juist geen lening meer nodig heeft. Er zijn een aantal belangrijke handvatten hiervoor die wij u graag aanreiken. Dit zijn eigenlijk basisgegevens. Maar we weten allemaal dat heel helder nadenken met een grote schuldenlast bijzonder vervelend en lastig kan zijn.

Inzicht in uw financiële situatie

Een belangrijk punt in de vraag hoe om te gaan met schulden is dat u in ieder geval inzicht krijgt in uw financiële situatie. Een goed overzicht kan het namelijk voor u mogelijk maken om ervoor te zorgen dat u in ieder geval 100% zeker weet hoe u ervoor staat. Hoe groot zijn uw schulden? Aan wie, moet u hoeveel, op welk moment terugbetalen. Als u dit inzicht heeft kunt u beginnen met prioriteren, en er voor zorgen dat de veroorzakers van de grootste problemen ook als eerste aangepakt kunnen gaan worden.

Communiceer met uw schuldeisers

Een ander belangrijk onderdeel in het hoe om te gaan met schulden, is hoe u uw problemen aanpakt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u in gesprek raakt, en blijft met de instellingen waar u de schulden heeft. Door in gesprek te blijven met elkaar zorgt u er namelijk voor dat u tot een oplossing kunt komen. De post niet openmaken is geen probleem voor uw schulden. Sterker nog, dit zal de schulden alleen maar verder vergroten.

Sluit uw leningen over

Als het goed is, heeft u door de eerste stap uit te voeren al inzicht gekregen in uw financiële situatie. Als daaruit naar voren is gekomen dat u veel “losse leningen” heeft, zoals creditcards, kredieten bij Otto, Wehkamp of Neckermann. Roodstanden bij de bank. Dan kan het een goede oplossing zijn om deze leningen samen te voegen. Veel kleine leningen oversluiten naar één lening geeft niet alleen overzicht, vaak krijgt u ook nog eens een veel lagere rente. Leningen oversluiten kan u behoorlijk veel voordeel opleveren als u nu verschillende schuldeisers heeft.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!